Φωτιά Εύβοια: Οι φλόγες έχουν φτάσει στην είσοδο του χωριού Κρεμαστό – Εκκενώνεται η περιοχή (εικόνες, vid)

 Φωτιά Εύβοια: Οι φλόγες έχουν φτάσει στην είσοδο του χωριού Κρεμαστό – Εκκενώνεται η περιοχή (εικόνες, vid)

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Κρεμαστό (18.6.2022), καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της πυροσβεστικής, η οποία προσπαθεί με εναέρια μέσα να τη θέσει υπό έλεγχο, επειδή έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου που μίλησε στο evima.gr και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί από την Πυροσβεστική ήδη προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστός για προληπτική εκκένωση προς το χωριό Τραχήλι. Μάλιστα, αναμένεται να σταλεί και μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το απόγευμα του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό).

Με εντολή του αρχηγού της πυροσβεστικής, στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για να ερευνηθούν οι αιτίες της πυρκαγιάς.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια:

Avatar

Θεόκριτος Αργυριάδης