Στο Λασίθι ο Κασσελάκης: Ενημερώθηκε για την μεγάλη φωτιά -Πήγε στα καμένα (vid)

 Στο Λασίθι ο Κασσελάκης: Ενημερώθηκε για την μεγάλη φωτιά -Πήγε στα καμένα (vid)

Στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής στον Κουτσουρά, λίγο έξω από την Ιεράπετρα, όπου σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (7/4) ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, βρέθηκε και στις καμένες εκτάσεις όπου ενημερώθηκε και για την κατάσταση της υγείας του 84χρονου που βρίσκεται ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κατά τις συνομιλίες του με τους πυροσβέστες, αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γιάννη Ανδρουλάκη, ο κ. Κασσελάκης αφού τους ευχαρίστησε, εξήρε και τη μεγάλη κινητοποίηση των πάνω από 100 εθελοντών, ακόμα και από τα Χανιά, καθώς και των πολιτών.

«Ο εθελοντισμός είναι ιερός. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη νεολαία. Είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία από την ΕΕ για την κλιματική προσαρμογή, αλλά και να ενισχύσουμε την Πολιτική Προστασία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

k5.jpg

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ, έξω από τον Άγιο Νικόλαο, όπου συνάντησε και κατοίκους που όπως του είπαν τους ζητάνε να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους για τις απαλλοτριώσεις.

Ο ίδιος εστίασε και στο ότι ο ΒΟΑΚ δεν θα συνδέσει τον Άγιο Νικόλαο με τη Σητεία: «Θέλουμε να έχουμε αποκέντρωση ή όχι. Γιατί βάζουν διόδια; Πού είναι η νησιωτικότητα; Αντί για βιώσιμη ανάπτυξη, το κόστος του έργου διπλασιάστηκε κι ο σιδηρόδρομος δεν βρίσκεται καν στον σχεδιασμό. Πρόκειται για κοροϊδία. Όσα συμφέροντα στηρίζουν αυτήν την κοροϊδία δεν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς τα ουκ ολίγα προβλήματά τους.

k7.jpg

Το απόγευμα θα περιοδεύσει στην πόλη της Ιεράπετρας, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τη Σητεία, ενδεχομένως τον Άγιο Νικόλαο, αλλά και θα έχει συνάντηση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου λίγο πριν πετάξει στις τρεις το μεσημέρι με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

Σχετικά Άρθρα