Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης

 Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης

Aναφορικά με το αγροτικό ζήτημα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες πως «η Ελλάδα εξ αρχής είχε ταχθεί υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης».

Σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα σημείωσε πως«θέλουμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την Ουκρανία και είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε λύση».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε στις δηλώσεις του: «Είμαι αισιόδοξος ότι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι 27 χώρες θα καταφέρουμε να πετύχουμε μια συμφωνία που θα δόσεις λύσεις σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Να μπορέσουμε να αποδεσμεύουμε πόρους στο πλαίσιο του δημοσιονομικού πλαισίου προκειμένου να υποστηρίξουμε εκείνες τις χώρες που δοκιμάζονται από προσφυγική κρίση αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, η οποία δίνει ένα υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της. Είμαστε αποφασισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρούμε σήμερα μια λύση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί ώστε να υπάρξει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις οι οποίες καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σημείωσε ότι έτσι θα μπορέσουν να απελευθερωθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσθετο εισόδημα. «Η ελληνική πολιτεία στο πλαίσιο των δημοσιονομικών της δυνατοτήτων βρίσκεται πολύ κοντά στον πρωτογενή τομέα ώστε στο μέτρο του εφικτού να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

Σχετικά Άρθρα