Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Όσες “εσωτερικές ανακατάξεις” κι αν κάνει δεν μπορεί να κρύψει τις στενές σχέσεις με οικονομικά συμφέροντα

 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Όσες “εσωτερικές ανακατάξεις” κι αν κάνει δεν μπορεί να κρύψει τις στενές σχέσεις  με οικονομικά συμφέροντα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μη “λερωθεί” από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση δύο κορυφαίων στελεχών του, των Παπασταύρου και Μπρατάκου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προσθέτουν ότι «ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποκρύψει τις στενές του σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και εκδοτικά συγκροτήματα, όσους συνεργάτες του κι αν αποπέμψει, όσες “εσωτερικές ανακατάξεις” και ανακύκλωση γνωστών προσώπων κι αν κάνει».

Οι πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι αφού ο πρωθυπουργός «απέπεμψε» και «ανάγκασε σε παραίτηση» τους κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκο, «τώρα προχωρά σε εσωτερική αναδιανομή των αρμοδιοτήτων τους». Υποστηρίζουν ειδικότερα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έτσι ακόμη περισσότερες εξουσίες στον Μάκη Βορίδη (“ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου”), αναγορεύοντάς τον σε νούμερο 2 της κυβέρνησης». «Καθόλου τυχαίο βέβαια, καθώς είναι δεδομένο πως προσπαθεί να αλιεύσει τις ψήφους της άκρας Δεξιάς, ειδικά μετά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, στο οποίο του υπέδειξε να απέχει», σχολιάζουν, θέτοντας το ερώτημα πώς θα νιώθει «ο έτερος προερχόμενος από την Ακροδεξιά υπουργός του, και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης…».

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης όρισε τον Στέλιο Κουτνατζή νέο γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και “ανακάτεψε” την τράπουλα των αρμοδιοτήτων εντός Μαξίμου μεταξύ στενών συνεργατών του». Σημειώνουν ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε υποβληθεί ένσταση για την εκλογή του Στ. Κουτνατζή στη θέση του επίκουρου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από συνυποψήφιό του, επειδή βρισκόταν σε αναστολή καθηκόντων καθώς υπηρετούσε ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη». Συμπληρώνουν ότι «στην ένσταση τονιζόταν ότι ο κ. Κουτνατζής δεν μπορούσε να εξελιχτεί στην ακαδημαϊκή βαθμίδα όσο διαρκεί η αναστολή του, καθώς ο νόμος ορίζει ότι όσο βρισκόταν σε αναστολή μπορούσε να ασκεί μόνο “διδακτικά και ερευνητικά” καθήκοντα».

Σχετικά Άρθρα