Μουράτ Κουρούμ: Ποιός είναι ο αντίπαλος του Ιμάμογλου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης- Γιατί τον επέλεξε ο Ερντογάν

 Μουράτ Κουρούμ: Ποιός είναι ο αντίπαλος του Ιμάμογλου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης- Γιατί τον επέλεξε ο Ερντογάν

Τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ επέλεξε ο Ερντογάν για υποψήφιο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης στις εκλογές του Μαρτίου. Ο Κουρούμ θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς, ανέλαβε καθήκοντα ένα μήνα μετά την πολεοδομική αμνηστία του 2018 με την οποία νομιμοποιήθηκαν πολλά από τα κτίρια που κατέρρευσαν στο μεγάλο σεισμό

Ποιός είναι

Ο Μουράτ Κουρούμ, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, απέναντι στον Εκρέμ Ιμάμογλου, πιστώνεται το έργο της ανασυγκρότησης μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου στο Καχραμανμαράς.

Εκτός από το έργο του στις σεισμόπληκτες περιοχές, είναι εκ των πρωταγωνιστούν του προγράμματος «Αστικού Μετασχηματισμού» της Κωνσταντινούπολης, ένα σχέδιο που αφορά στην κατεδάφιση εκατομμυρίων κατοικιών και την ανέγερση νέων, ανθεκτικών, σε έναν ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό.

Το 2018 διορίστηκε υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική Στέγη» υπό την αιγίδα του TOKΙ (Τουρκικές Εργατικές Κατοικίες), εξασφάλισε την ανέγερση 365.000 κοινωνικών κατοικιών, εκ των οποίων 46.000 κατοικίες χτίστηκαν σε πόλεις, όπου επλήγησαν από φυσικές καταστροφές όπως το Ελαζίγ, η Μαλάτια, η Σμύρνη, το Κασταμονού, το Μποζκούρτ, το Μαναβγκάτ, η Μαρμαρίδα και η Κερασούντα.

Μετά τους σεισμούς του Καχραμανμαράς το 2023, παρέμεινε στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και διαμόρφωσε προσωρινούς χώρους διαμονής και την κατασκευή 180.000 κατοικιών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αναστήλωσε 45 πλατείες πόλεων, ιδιαίτερα σε μητροπολιτικές πόλεις. Ξεκίνησε επίσης την κατασκευή 484 εθνικών κήπων, 39 εθνικών κήπων στην Κωνσταντινούπολη και ολοκλήρωσε 13 από αυτούς κατά τη διάρκεια της υπουργίας του.

Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, και βουλευτής του AKΡ στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: KREPORT

Σχετικά Άρθρα