Τουρκία: Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία με έναν νεκρό (vid)

 Τουρκία: Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία με έναν νεκρό (vid)

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ατόμου, ενώ τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Κατά πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα, δύο άτομα που φορούσαν μάσκες μπήκαν στην καθολική εκκλησία Santa Maria κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ο κόσμος έπεσε στο πάτωμα για να προφυλαχθεί. Επί τόπου σπεύδουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Οι δράστες διέφυγαν και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ατόμου

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια δήλωσε για την επίθεση: «Σήμερα, γύρω στις 11:40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Sarıyer Büyükdere, σημειώθηκε ένοπλη επίθεση από δύο άτομα που φορούσαν μάσκες και δυστυχώς ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα για το περιστατικό και προσπάθειες για τη σύλληψη των επιτιθέμενων. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την άθλια επίθεση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε: “Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε όσους το προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα και την ειρήνη μας επιτιθέμενοι στους θρησκευτικούς χώρους της πόλης μας”.

Ο τόπος λατρείας, γνωστός και ως Εκκλησία της Γεννήσεως της Παναγίας ή Ιταλική Λατινική Καθολική Εκκλησία της Σάντα Μαρία, είναι η μόνη Λατινική Καθολική Εκκλησία που βρίσκεται στον Βόσπορο. Η εκκλησία, η οποία άνοιξε για λατρεία το 1866, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Gaspare Fossati.

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δράστες της ένοπλης επίθεσης

Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους που μπούκαραν σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Κυριακής και, εν ώρα λειτουργάς, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προβάλουν τα τουρκικά μέσα από κάμερα ασφαλείας της περιοχής.

Στα πλάνα διακρίνονται οι δράστες να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία Santa Maria στη γειτονιά Σαριγιέρ. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα