Μεσολόγγι/Νέα στοιχεία: Λανθασμένη η πρώτη εκτίμηση για τον πυροβολισμό- Λήψη DNA από τον κρεοπώλη

 Μεσολόγγι/Νέα στοιχεία: Λανθασμένη η πρώτη εκτίμηση για τον πυροβολισμό- Λήψη DNA από τον κρεοπώλη

Από τη νεκροψία-νεκροτομή, ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο 31χρονος Μπάμπης πυροβολήθηκε από μπροστά και πιθανώς την ώρα που προσπαθούσε να κρυφτεί από το διώκτη του. Τα τραύματά ήταν διαμπερή και ίσως γι’ αυτό έγινε η λανθασμένη πρώτη εκτίμηση για πισώπλατη βολή, ενώ τα πολλαπλά τραύματα οφείλονται στα κυνηγετικά φυσίγγια που χρησιμοποιήθηκαν και είχαν 10 βόλια και όχι σε πολλαπλούς πυροβολισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι πυροβολήθηκε τουλάχιστον μία φορά.

Παράλληλα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου και του κινητού του θύματος τα οποία εικάζουν οι Αρχές πως ο δράστης απέρριψε στην λιμνοθάλασσα, καθιστώντας πολύ δύσκολο έως αδύνατο τον εντοπισμό τους.

  • Βέβαια ακόμα και αν βρεθεί, βαλλιστικά το κυνηγετικό δεν παράγει αποτελέσματα. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται ο Ανακριτής να καλέσει εκ νέου τον ήδη προφυλακισμένο κρεοπώλη για την ανθρωποκτονία του 31χρονου, για συμπληρωματική απολογία.

Η σορός του θύματος υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκε χθες από σωστικά συνεργεία που πραγματοποιούσαν έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που εντόπισε το πτώμα του μέσα στο λασπώδες έδαφος και τις καλαμιές, στην περιοχή του Κάμπου Ευηνοχωρίου.

  • Ο 31χρονος αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου. Από την έναρξη των ερευνών, το ενδιαφέρον των Αρχών έχει «κλειδώσει» στον 50χρονο κρεοπώλη, οι ισχυρισμοί του οποίου, δεν ταίριαζαν με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να ληφθεί δείγμα DNA από τον 51 ετών κρεοπώλη, που κρατείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με δείγματα από το σώμα του 31 ετών θύματος.

Σύμφωνα με το MEGA, μόνο έναν πυροβολισμό, από κυνηγετικό όπλο, φέρει το σώμα του θύματος, που βρέθηκε χθες το απόγευμα σε βαλτώδη περιοχή ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, όπως προκύπτει, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην Πάτρα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, επιβεβαιώθηκε ότι το σώμα, ανήκει στον Μπάμπη Κούτσικο, που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό ελήφθησαν δείγματα γενετικού υλικού. Το πιθανότερο είναι ο δράστης να μην τον πυροβόλησε πισώπλατα, αλλά πρόσωπο με πρόσωπο και αυτό διότι βρέθηκαν διαμπερή τραύματα.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες για τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του Μπάμπη Κούτσικου προκλήθηκαν επειδή, μολονότι ο πυροβολισμός ήταν μόνο ένας, κάθε φυσίγγι κυνηγετικής καραμπίνας περιέχει μικρά σκάγια, τα οποία διασπείρονται μέσα στο σώμα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, εν προκειμένω, τα σκάγια ήταν 10.

Η αρχική εκτίμηση για τα πισώπλατα τραύματα προέκυψε επειδή το σώμα βρέθηκε μπρούμυτα και έγιναν άμεσα αντιληπτά τα τραύματα στην πλάτη. Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα είχαν πύλη εισόδου από το εμπρόσθιο μέρος του σώματος.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου με το οποίο πυροβολήθηκε το θύμα, διότι, όπως εκτιμάται, θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση.

Ακόμη, αναζητείται και το κινητό τηλέφωνο του θύματος, διότι μέσα από την συσκευή ότι μπορεί να προκύψουν επίσης σημαντικά στοιχεία.

Όσον αφορά στον κρεοπώλη, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, δεν έχει μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να οδηγηθεί εκ νέου στον ανακριτή Μεσολογγίου.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης δήλωσε στο MEGA: «Πιστεύω ότι o Μπάμπης  παγιδεύτηκε. Υπάρχει ένα άρωμα χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Υπάρχει ένα τετράδιο στην κατοχή της μητέρας το οποίο έχει κάποιες σημειώσεις σημαντικές και αυτό μπορεί να μιλήσει πάρα πολύ. Ο Μπάμπης είχε δώσει χρήματα σε αρκετούς, ενδεχομένως δεν ήταν μόνο οι 17.000 του κρεοπώλη».

Σχετικά Άρθρα