“Ο θάνατος ήταν μαρτυρικός”-Αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης- Αναζητούν το φονικό όπλο

 “Ο θάνατος ήταν μαρτυρικός”-Αυτοψία στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο Μπάμπης- Αναζητούν το φονικό όπλο

Αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος Μπάμπης, θα πραγματοποιήσουν οι αρχές. Όλη τη νύχτα ο χώρος φυλασσόταν από αστυνομικούς και παραμένει αποκλεισμένος, προκειμένου να μην αλλοιωθούν πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Τα περισσότερα τραύματα ήταν από πυροβόλο όπλο που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος των ποδιών του. 

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το άψυχο σώμα έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, γεγονός που οδηγεί σε νέο κύκλο ερευνών, τόσο για τον εντοπισμό του όπλου, όσο και από τυχόν εύρεση του κινητού τηλεφώνου και άλλων προσωπικών αντικειμένων από τα οποία μπορούν να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

Το πρωί της Τρίτης θα διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του 31χρονου άνδρα, που βρέθηκε με τραύματα από όπλο σε θέση πρηνηδόν, σε βαλτώδη περιοχή με καλαμιές, ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Η επίσημη ταυτοποίηση του νεκρού αναμένεται να γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

«Σίγουρα, ο θάνατός του ήταν μαρτυρικός. Δέχτηκε αρκετούς πυροβολισμούς και ο άνθρωπος μέχρι να καταλήξει υπέφερε», αναφέρουν πηγές.

Ένα ακόμη ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν απάντηση οι αστυνομικοί είναι εάν ο δράστης μετέφερε τη σορό στη βαλτώδη περιοχή. Το άψυχο κορμί του 31χρονου, εντοπίστηκε το μισό μέσα και το άλλο μισό έξω από τον βάλτο χωρίς να έχει καλυφθεί από κάποιο ρούχο ή κουβέρτα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται πιθανότερο το φονικό να έγινε στο σημείο που εντοπίστηκε ο νεκρός και στη συνέχεια να τον έσυρε ή έσυραν προς το βάλτο και να τον πέταξαν μέσα στο νερό.

  • Οι πισώπλατοι πυροβολισμοί δείχνουν ότι ο νεαρός γύρισε πλάτη είτε για να φύγει απο το σημείο είτε για να συνεχίσει την αναζήτηση του ….κρυμμένου θησαυρού. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς αυτό είναι κι ένα στοιχείο που μαρτυρά ότι πιθανόν να μην αισθάνθηκε και απειλή απο τον 50χρονο.

Κοντά στο συγκεκριμένο σημείο τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων και στις έρευνες μετείχε εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. και πραγματογνώμονας που είχε οριστεί από την οικογένεια του θύματος.

  • Ο νεκρός εντοπίστηκε με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου που και την Κυριακή έκανε έρευνες κοντά στο σημείο, αλλά οι δυνατοί άνεμοι εμπόδιζαν τον εντοπισμό. Την Δευτέρα, όμως, οι έρευνες συνεχίστηκαν στο ίδιο σημείο με πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες και έτσι ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε το νεκρό σώμα.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο 50χρονος κρεοπώλης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο κατηγορούμενος κράτησε το στόμα του κλειστό στους αστυνομικούς και δεν έχει ομολογήσει, ενώ την Δευτέρα οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών του Μεσολογγίου και κρίθηκε προφυλακιστέος.

  • Ο 50χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης καθώς κατά τις καταθέσεις του προανακριτικά φέρεται να υπέπεσε σε αντιφάσεις. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε εν ζωή τον Μπάμπη και ο ίδιος είχε πει στους αστυνομικούς ότι ο 31χρονος του είχε ζητήσει να τον μεταφέρει οδικώς με το αυτοκίνητό του σε περιοχή, προκειμένου να πάει για κυνήγι.

Το όπλο του 50χρονου είχε, ωστόσο, ελεγχθεί και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να σκότωσε τον 31χρονο με την καραμπίνα του θύματος, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. «Είμαστε, βέβαιοι, ότι ο 50χρονος έστησε ενέδρα θανάτου στον Μπάμπη και τον παγίδευσε με δικαιολογίες προκειμένου να πάνε σε αυτή την συγκεκριμένη περιοχή», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά Άρθρα