Μεσολόγγι/31χρονος: Ποινική δίωξη εντός της ημέρας;- Κρατείται ο κρεοπώλης που κλήθηκε για νέα κατάθεση

 Μεσολόγγι/31χρονος: Ποινική δίωξη εντός της ημέρας;- Κρατείται ο κρεοπώλης που κλήθηκε για νέα κατάθεση

Το βράδυ της Τετάρτης ο κρεοπώλης που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για την εξαφάνιση του 31χρονου κλήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. για νέα κατάθεση. Ο 50χρονος, που είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό, κρατείται μέχρι αυτή την ώρα στο ΑΤ και ίσως οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στον Εισαγγελέα. Η οικογένειά του 31χρονου είναι βέβαιη πως έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας ενώ κάποιοι λένε ότι η υπόθεση θυμίζει του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως δεν γνωρίζει τίποτα, επικαλούμενος κενά μνήμης για το μοιραίο βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Ωστόσο, ακόμη ένα πρόσωπο «κλειδί», ο 36χρονος φίλος του, με τον οποίο είχε επικοινωνία το βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου, ίσως δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των Αρχών.

  • Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ανατροπή στα δεδομένα με το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο, ωστόσο, ήταν κλειστό. Όμως κάποια στιγμή φαίνεται πως το άνοιξε στην περιοχή όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Επίσης, από πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει ότι είχε και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας. Όμως το τηλέφωνο δεν εντοπίστηκε ούτε ο ίδιος ο κρεοπώλης είχε δηλώσει στις Αρχές την ύπαρξή του. Ακόμη ένα κρίσιμο στοιχείο είναι πως διαπιστώθηκε ότι στην περιοχή εκπέμπει το επίμαχο 40λεπτο και το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου φίλου του κρεοπώλη. Είναι το νέο πρόσωπο που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 ίσως και εντός της ημέρας θα υπάρξουν εξελίξεις με άσκηση ποινικής δίωξης

Οι Αρχές τού πήραν το λάπτοπ και το κινητό για να εξεταστούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Ο φίλος του υπόπτου φέρεται να είχε διαγράψει μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη, ο οποίος κάποια στιγμή φέρεται να είχε πει ότι τον πήρε τηλέφωνο για να ψάξουν μαζί τον Μπάμπη.

Πάντως, ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης για την συγκλονιστική υπόθεση, φάνηκε βέβαιος πως μόνο ένα πρόσωπο γνωρίζει πού βρίσκεται ο Μπάμπης, πιθανότατα θαμμένος. Αναφορικά με τα κίνητρα, ανέφερε πως αν εμπλέκεται μόνο ένα πρόσωπο η εγκληματική ενέργεια έγινε για τα χρήματα, όμως αν υπάρξει εμπλοκή κι άλλου ατόμου, τότε τα δεδομένα αλλάζουν.

  • Τα πρόσωπα – «κλειδιά» μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη στο Μεσολόγγι είναι τέσσερα. Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Όλοι έχουν δεχθεί ερωτήσεις για την εξαφάνιση του 31χρονου, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους.

Σχετικά Άρθρα