Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη εισβάλει στην οικονομία – Προκλήσεις, κίνδυνοι, ευκαιρίες

 Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη εισβάλει στην οικονομία – Προκλήσεις, κίνδυνοι, ευκαιρίες

Μια έρευνα της McKinsey αποκάλυψε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό (21%) των εταιρειών που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) έχουν θεσπίσει πολιτικές για τη χρήση της γενετικής ΤΝ από τους εργαζόμενους. Η έρευνα υπογραμμίζει την ανακρίβεια ως πρωταρχικό μέλημα, με μόνο το 32% των εταιρειών να την αντιμετωπίζουν, ποσοστό μικρότερο από εκείνο που μετριάζει τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Αυτό δείχνει ένα κενό στην αντιμετώπιση των κινδύνων που συνδέονται με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Ο αντίκτυπος της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας είναι σημαντικός. Σύμφωνα με την McKinsey, χωρίς γενετική τεχνητή νοημοσύνη, η αυτοματοποίηση αναμένεται να αναλάβει περίπου το 21,5% των ωρών εργασίας στην οικονομία των ΗΠΑ έως το 2030. Με τη συμπερίληψη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η πρόβλεψη εκτοξεύεται στο 29,5%.

Είναι λοιπόν γεγονός ότι -όπως αναφέρει στο άρθρο του στο libre ο Γιώργος Ατσαλάκης, Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης- η έλευση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και η ενσωμάτωσή της στις διαδικασίες αυτοματοποίησης αναδιαμορφώνει την παγκόσμια οικονομία και τη δυναμική του εργατικού δυναμικού με ποικίλους τρόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σχετικά Άρθρα