Τραγωδία: Δέκα οι νεκροί στις πλημμύρες, 4 οι αγνοούμενοι – Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων

 Τραγωδία: Δέκα οι νεκροί στις πλημμύρες, 4 οι αγνοούμενοι – Αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων

Όπως ανακοινώθηκε οι νεκροί είναι πλέον δέκα απο τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία ενώ οι αγνοούμενοι είναι 4. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε νεκρός ένας επιχειρηματίας του Βόλου στην παραλία Ίσαλος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία της περιοχής. Ο άτυχος άνδρας έφυγε χθες στις 11.00 το βράδυ από το σπίτι του στο παραλιακό μέτωπο της πόλης για να πάει σε κοντινό σιντριβάνι να γεμίσει έναν κουβά νερό, καθώς το δίκτυο ύδρευσης στον Βόλο έχει καταστραφεί από την κακοκαιρία. Για άγνωστο λόγο ο άνδρας έπαψε να δίνει σημάδια ζωής και η σύζυγός του τον αναζητούσε. Ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε, και σήμερα, με τη βοήθεια εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός.

Χθες, ενοπίστηκαν στην Αστρίτσα Καρδίτσας δύο νεκρές ηλικιωμένες αδελφές 75 και 85 ετών.

Επίσης νεκροί ανασύρθηκαν χθες:

  • Ένας 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης (7/9) νεκρός, από άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, καταπλακωμένος από φερτά υλικά.
  • Ένας 82χρονος στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, που καταπλακώθηκε από όχημα.
  • Μία 87χρονη από την περιοχή Πάλτση στο Πήλιο, που βρέθηκε νεκρή σε σορό από ξύλα.
  • Ένας κτηνοτρόφος στον Άγιο Γεώργιο Άνω Βόλου, όταν υποχώρησε τοίχος του σπιτιού του.

Διατυοπώνονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές για μια γυναίκα που έχει χάσει τη ζωή της στον Παλαμά, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο αριθμός των αγνοουμένων στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά είναι προς το παρόν άγνωστος.

Την ίδια ώρα, κάτοικος του Μαραθέα στην Καρδίτσα, μιλώντας στο MEGA έκανε λόγο για «πτώματα στον δρόμο».

«Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε ο κάτοικος της περιοχής, Πολύβιος Πολύζος, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνίγει και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει, είναι σίγουρο αυτό. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στον δρόμο». Πρόσθεσε επίσης πως «στο σπίτι του είναι εγκλωβισμένα 50 άτομα».

Σχετικά Άρθρα