Πλημμύρισε η Λάρισα – “Φουσκώνει” διαρκώς ο Πηνειός, στα 9,5 μέτρα η στάθμη – Εκκενώνονται γειτονιές (vid)

 Πλημμύρισε η Λάρισα – “Φουσκώνει” διαρκώς ο Πηνειός, στα 9,5 μέτρα η στάθμη – Εκκενώνονται γειτονιές (vid)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από ψηλά της πλημμυρισμένης Λάρισας. Η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει επικίνδυνα, και σε κάποια σημεία φθάνει τα 9,5 μέτρα, ενώ ήδη πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν και παραποτάμιες περιοχές της πόλης της Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίτερα ζητήθηκε ακόμη και εκκένωση των ισογείων στις εργατικές κατοικίες Λάρισας, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ζητηθεί εκκένωση δύο περιοχών λόγω του σπασίματος αναχώματος του Πηνειού και τριών ακόμη χωριών.

Ενεργοποίηση του 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών Κατοικιών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλούνται σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στις 12:59 το μεσημέρι της Παρασκευής, να εκκενώσουν προς Τύρναβο και κέντρο της Λάρισας.

Ακολουθεί βίντεο του onlarissa:

Υπόγεια και επιχειρήσεις στις παραποτάμιες περιοχές έχουν πλημμυρίσει και η στάθμη του νερού σε ορισμένα σημεία έχει ανέβει, ενώ η αγωνία των κατοίκων όλο και αυξάνεται για ότι συμβαίνει. Σε κάποιες περιοχές, στον Αγιο Θωμά και στη Φιλιππούπολη χρειάστηκε να γίνουν ακόμη και απεγκλωβισμοί με βάρκες.

Λίγο νωρίτερα ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό». Όσοι, δε, δεν μπορούσαν να πάνε σε διαμερίσματα άνω του ισογείου είχαν κληθεί να πάνε στη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Σχετικά Άρθρα