Ηλιόπουλος εναντίον Μενδώνη για την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων – Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 Ηλιόπουλος εναντίον Μενδώνη για την έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων – Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Μενδώνη δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο στον πολιτισμό, χθες βράδυ με Υπουργική Απόφαση, ανακάλεσε την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δεν μπόρεσε να «συγχωρέσει» η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη και η διερεύνηση των ευθυνών του έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα.

Είναι ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στην διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο.

Στεκόμαστε δίπλα στον ΣΕΑ, δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού. Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί.​

Τι ενοχλεί την Μενδώνη;

Περίπτωση α:

Ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος (εκλεκτός της ΝΔ) προχώρησε σε μια χυδαία επίθεση προς την προϊσταμένη Νεότερων Μνημείων Θεσσαλίας Ρ. Γεωργίου. Μίλησε για αυτήν με χυδαίους χαρακτηρισμούς επειδή η τελευταία προσπαθεί απλά να κάνει την δουλειά της και να υπερασπιστεί την νομιμότητα.

Καμιά αντίδραση δεν υπήρξε από την ηγεσία του υπουργείου.

Περίπτωση β:

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων φιλοξενεί στα γραφεία του μια δημόσια εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο που συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση ανέδειξαν πολιτικές ευθύνες τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο.

Η απάντηση του υπουργείου ήταν να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του κτηρίου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Η επίθεση στον ΣΕΑ είναι επίθεση στο δικαίωμα κριτικής και στην ελευθερία της πολιτικής και συνδικαλιστικής οργάνωσης. Είναι μια βαθιά αυταρχική και αντιδραστική κίνηση που οφείλουμε όλοι και όλες να ανατρέψουμε.

Σχετικά Άρθρα