Γυναικοκτονία: Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη – “Σε άλλη χώρα δεν θα ήταν υπουργός σήμερα”

 Γυναικοκτονία: Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη – “Σε άλλη χώρα δεν θα ήταν υπουργός σήμερα”

Οργή εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, σχολιάζοντας και το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραμένει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά τις εξελίξεις. «Είναι απορίας άξιον που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ακόμη και μετά από αυτή την αποκάλυψη, βρίσκεται στη θέση του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα δεν θα ήταν υπουργός», επισημαίνει η Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλά για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης.

Κασσελάκης: Η χώρα χρειάζεται ασφάλεια με ενσυναίσθηση

Τον αποτροπιασμό του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους εξέφρασε με ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί», όμως πρέπει να ξαναγίνει εκείνο το μέσο που έρχεται ακαριαία όταν ένας πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, για να προσθέσει πως ο πολίτης που βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν έχει χρόνο για τηλεφωνικές «αιτήσεις» και γραφειοκρατική μεταχείριση.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη:

Παρακολούθησα κι εγώ σοκαρισμένος, όπως όλες και όλοι, το ηχητικό από τη συνομιλία της Κυριακής Γρίβα που έμελλε να είναι η τελευταία.

Όταν ένας πολίτης βρίσκεται έξω από αστυνομικό τμήμα όπου δεν τον έχουν πάρει στα σοβαρά, μπροστά στον φύλακα που δεν αντιδρά, έχοντας στο αυτί του την άμεση δράση που κωλυσιεργεί, και δολοφονείται, τότε κάτι πηγαίνει πολύ λάθος στην ασφάλεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Και δυστυχώς δεν είναι ένα «ανθρώπινο λάθος» ούτε εδώ.

Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που δουλεύει λάθος. «Το περιπολικό δεν είναι ταξί», όμως πρέπει να ξαναγίνει εκείνο το μέσο που έρχεται ακαριαία όταν ένας πολίτης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Διότι ο πολίτης που βρίσκεται σε κίνδυνο, δεν έχει χρόνο για τηλεφωνικές «αιτήσεις» και γραφειοκρατική μεταχείριση. Ασφάλεια με ενσυναίσθηση. Αυτό χρειάζεται η χώρα μας.

ΣΥΡΙΖΑ: Απορίας άξιον που ο Χρυσοχοΐδης παραμένει στη θέση του

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αγανάκτηση και αποτροπιασμό για την αποκάλυψη της συνομιλίας που είχε η 28χρονη με την Άμεση Δράση και την απάντηση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» που της έδωσε αστυνομικός.

«Η στάση αυτή των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ αποδεικνύει αδιάψευστα πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί πως το πραγματικό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία δεν είναι “αριθμητικό”, αλλά αφορά την κατάρτιση, την εκπαίδευση και τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται», επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Όσο για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι είναι «απορίας άξιον» που ακόμα και μετά την αποκάλυψη βρίσκεται στη θέση του. «Ούτε ο πρωθυπουργός θέλησε να τον αποπέμψει, ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να υποβάλλει την παραίτηση του», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

«Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση απέρριψε ξανά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την κατοχύρωση του όρου “γυναικοκτονία”».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια

«Ανατριχιαστικές και εξοργιστικές» χαρακτηρίζει τις νέες αποκαλύψεις το ΠΑΣΟΚ.

«Η αποστροφή “το περιπολικό δεν είναι ταξί” του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης σε συνέχεια της αδράνειας των αξιωματικών στο Α.Τ. απέναντι στην 28χρονη Κυριακή που αναζήτησε ασφάλεια και προστασία από τον δολοφόνο της, είναι γροθιά στο στομάχι», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. “Διαφημίζει” μέτρα για τη βία κατά των γυναικών και δεν έχει προβεί στο αυτονόητο: την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση των υπηρεσιών. Η βαριά εγκληματικότητα γιγαντώνεται και οι πολίτες δεν νιώθουν ασφάλεια ούτε στις γειτονιές τους», συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Ας μην αναζητούν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε πρωτόκολλα ενεργειών και επιχειρησιακούς κανονισμούς, που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ερμηνεύει κατά το δοκούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέα Αριστερά: Σε άλλη χώρα, ο Χρυσοχοΐδης δεν θα ήταν υπουργός σήμερα

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα δεν θα ήταν υπουργός», τονίζει από την πλευρά της η Νέα Αριστερά.

«Οι καθημερινές πια αποκαλύψεις για τις ελλείψεις και τις εγκληματικές παραλείψεις καθιστούν άμεσα υπόλογους την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση θα ζητούσε συγγνώμη και δεν θα επικαλούταν μέτρα ασπιρίνες όπως το Panic Button», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το ηχητικό ντοκουμέντο της κλήσης της 28χρονης λίγο πριν από τη γυναικοκτονία είναι ανατριχιαστικό, επισημαίνει η Νέα Αριστερά. «Είναι όμως ενδεικτικό της αδράνειας, της ελλιπούς εκπαίδευσης και της αδιαφορίας της ΕΛΑΣ απέναντι σε μια γυναίκα που καταγγέλλει ότι απειλείται και τελικά δολοφονείται», συμπληρώνει.

Σχετικά Άρθρα