Κασσελάκης:Επιμένει σε διπλές κάλπες-Μηνυτήρια αναφορά στον ΑΠ για συγκάλυψη στα Τέμπη, υψηλοί τόνοι για δημοσιεύματα

 Κασσελάκης:Επιμένει σε διπλές κάλπες-Μηνυτήρια αναφορά στον ΑΠ για συγκάλυψη στα Τέμπη, υψηλοί τόνοι για δημοσιεύματα

Η ανάρτηση του στα social media του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη αμέσως σχεδόν με την ολοκλήρωση της συζήτησης και απόρριψη της πρόταση δυσπιστίας στην Ολομέλεια, την οποία ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, μετέτρεψε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε κίνημα κατά της συγκάλυψης με hashtag #Τέμπη_δικαίωση, ξεπέρασε τις 70.000 κοινοποιήσεις στο X  (πρώην twitter), γεγονός που πιστοποιεί  το ρεύμα οργής και αγανάκτησης στην κοινωνία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα πριν από ένα χρόνο.

Είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου μετά την απόρριψη της πρότασης δεν σκοπέυει να ρίξει τους αντιπολιτευτικος τόνους για το συγκεκριμένο θέμα που εκθέτει στα μάτια της κοινής γνώμης την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ηθικά, πολιτικά επικοινωνιακά και δημοσκοπικά, με αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου να κινείται σε ποσοστά ακόμη και κάτω του 30%.

  • “Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που ο κ. Παύλος Μαρινάκης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα”, επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Εστία”, σχετικά με τα φερόμενα sms της Μαρέβας Γκραμπόφσκι προς τον μεγαλοεπιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, δημοσίευμα πάντως που διαψεύδει το περιβάλλον του  επιχειρηματία.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει μόνο το μισό μέρος των δημοσιογραφικών ρεπορτάζ, και συγκεκριμένα της “Εστίας”, ενώ δεν λέει τίποτα για το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας  “Documento”, τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα “αναφέρονται με λεπτομέρειες σε επικοινωνίες στενού συγγενικού προσώπου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και υπουργών του, με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Alter Ego” και επισημαίνοντας ότι “ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν είπε  κουβέντα για την «ταμπακιέρα», δηλαδή για το αν υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης και κατευνασμού του επιχειρηματία, παρά μόνο περιορίστηκε στη διάψευση μέρους του ρεπορτάζ της “Εστίας”, το οποίο ανέφερε πως τα επίμαχα SMS επιδείχθηκαν και σε καλεσμένους του επιχειρηματία”.

Θυμίζοντας μάλιστα τις παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου, μετά τις αποκαλύψεις, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης “παρακαλούσε -μέσω των πιο στενών συνεργατών του και συγγενικών του προσώπων – για «σασμό» εκείνους που κατηγορούσε πως επιδίωκαν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή του” και υπογραμμίζει “Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται εκτεθειμένοι και υπόλογοι λόγω του αδιανόητου τρόπου με τον οποίο λειτουργούν ως “παραμάγαζο εξουσίας”.

Και μ΄ενα υστερόγραφο σχολιάζει με νόημα “Δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν μέσα στον πανικό του ο κ. Μητσοτάκης αναγκαστεί να «παραιτήσει» σύντομα κι άλλους υπουργούς του”.

  • Να σημειωθεί ότι όσον αφορά τα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει την πίεση και προς τη δικαιοσύνη προκειμένου να εντοπίσει ποιός εκανε “κοπτοραπτική” στο ηχητικό υλικό των συνομιλιών τη ώρα της τραγωδίας και όπως προανήγγειλε ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης “Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για τη διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων από τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη”.  

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας χθες στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha, ζητά εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, μιλώντας για “στόχο ανατροπής” και δηλώνοντας έτοιμος για να αναλάβει τα “ηνία” της χώρας.

Ειδικότερα περιγράφοντας τον στόχο για τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε “Προκαλώ να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές. Ο κόσμος αποφάσισε πριν από έναν χρόνο με δεδομένα όμως που έχουν αλλάξει τελείως. Δικαιούμαστε να ξαναζυγιστούμε. Υπάρχει μεταβλητότητα στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί ανεξάρτητος αλλά θα είναι ανανεωμένος με ξεκάθαρες προτάσεις. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι θα είμαστε η προοδευτική κυβέρνηση, να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα έχουμε ανανεωθεί και να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα”.

“Στόχος είναι η ανατροπή” τόνισε και πρόσθεσε “Οι προτάσεις μου για την φορολογία έχουν κάνει γκελ, θα βγάλουμε κι άλλες προτάσεις, θα αναδείξουμε πρόσωπα και ο κόσμος θα μας ανταμείψει”, ενώ σημείωσε “δεν θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ απλά να πάρει μία ψήφο τιμωρίας, θέλω να ακούσει ο κόσμος το πρόγραμμα μας για μία πράσινη, δημοκρατική, δίκαιη Ευρώπη για τις τομές που κάνουμε στην φορολογία, στην ακρίβεια και στην δικαιοσύνη που θα προτείνουμε και να μας εμπιστευτεί. Θέλουμε θετική ψήφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος αλλά θα μεγαλώσει.”.

Επέμεινε στο αίτημα του για διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος, λόγω των παραβιάσεων του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση της ΝΔ όπως η διαρροή των στοιχείων των Ελλήνων του εξωτερικού. “Ποιος εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα εκλογέων του εσωτερικού; Μπορεί να το εγγυηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο των εκλογών. Όταν ένα από τα δυο τζάκια κινδυνεύει από φυλακή από το έγκλημα των Τεμπών, για να μην πω για το Predator και τις υποκλοπές, τότε θα αφήσουν καμμένη γη, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να ξέρουμε εάν τα στοιχεία των Ελλήνων είναι απόρρητα” είπε.

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας δήλωσε “Η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά όταν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα προφανώς δεν αλλάζει κάτι δομικά. Ένα χρήσιμο αποτέλεσμα ήταν ότι αποκαλύφθηκε η αλαζονεία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ήταν εμφανές ότι έλεγε ψέματα και κρυβόταν. Την στρατηγική του ‘δεν ντρέπεστε’ την είδαμε από τον πρωθυπουργό τον ίδιο. Κάθε φορά που θέλουν να αποφύγουν ένα ζήτημα λένε δεν ντρέπεστε: ‘δεν ντρέπεστε να λέτε ότι παρακολουθώ τον υπουργό μου’, πάντα είναι η στρατηγική του πετάω την μπάλα στην εξέδρα”.

“Προφανώς αυτό του έχει πει ο κ. Γκρίνμπεργκ να μας πείσει όλους ότι επειδή φοράει γραβάτα και μιλάει καλά στο εξωτερικό αποκλείεται να έχει κάνει αυτά εντός της χώρας” πρόσθεσε και υπογράμμισε “Το είδα και στο στρατόπεδο, η κοινωνία βράζει από αυτό το έγκλημα των Τεμπών και από την συγκάλυψη και μετά και το παρατεταμένο χειροκρότημα στην Βουλή θα έλθει ένα πολύ γερό χαστούκι στις ευρωεκλογές”. Για τις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί οικονομικών συμφερόντων ανέφερε “Αν μία κυβέρνηση έχει πραγματική λαϊκή βάση δεν φοβάται τα οικονομικά συμφέροντα ,ούτε βασίζεται στα οικονομικά συμφέροντα. Όλο αυτό είναι ένα σύστημα που τους βοήθησε να στιγματίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν “εθνική εξαίρεση” και τώρα τους γυρίζει μπούμερανγκ”.

Σχετικά Άρθρα