Ακτοπλοϊκά: Οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρείες – Για ειδικές κατηγορίες και για λίγα δρομολόγια

 Ακτοπλοϊκά: Οι εκπτώσεις που ανακοίνωσαν οι εταιρείες – Για ειδικές κατηγορίες και για λίγα δρομολόγια

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν προσφορές και εκπτώσεις που αφορούν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες και συγκεκριμένα δρομολόγια (ακόμα και συγκεκριμένες… μέρες). Μάλιστα, όπως σημειώνουν, πολλές από τις προσφορές τις οποίες παρουσιάζουν, δεν είναι νέες αλλά προϋπήρχαν. Σε κάθε περίπτωση, οι μειώσεις στα εισιτήρια δεν είναι οριζόντιες, με την κάθε μία εταιρεία να διαφοροποιείται, ακολουθώντας τη δική της πολιτική. Πάντως, η κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίησή για την παρέμβασή της.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο Twitter από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που ανέφερε: «Οι κινήσεις της κυβέρνησης για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια έπιασαν τόπο. Ήδη η SEAJETS ανακοίνωσε ένα γενναίο πακέτο προσφορών & εκπτώσεων. Περιμένουμε & από τις άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες σημαντικές εκπτώσεις για τις ελληνικές οικογένειες που θέλουν να μετακινηθούν στα νησιά».

Ακολουθούν οι εκπτώσεις και οι προσφορές από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες: 

SEAJETS 

Η εταιρεία SEAJETS στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι, και παρά τη μεγάλη αστάθεια στις τιμές καυσίμου οι οποίες αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 8-10%, διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά επιπλέον εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από 18 Ιουλίου και για ταξίδια έως και 18 Σεπτεμβρίου. 

Αυτές είναι οι εξής:

1. Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30% 

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

2. Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20% 

20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

3. Έκπτωση Τριτέκνων 30% 

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%).

4. Ειδικές εκπτώσεις 

 i) 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
 ii) 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
 iii) 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

5. Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

i) 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
ii) 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
iii) 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

6. Ο όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass.

H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Golden Star Ferries

Η GOLDEN STAR FERRIES στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προσφέρει έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία ANDROS QUEEN & SUPERFERRY από και προς Ραφήνα, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Επίσης η GOLDEN STAR FERRIES προσφέρει:

    • 50% στα φοιτητικά εισιτήρια
    • 50% στα παιδικά εισιτήρια 6-10 ετών
    • 50% στα πολυτεκνικά εισιτήρια
    • 20% σε τριτεκνικά εισιτήρια
    • 30% σε όλα τα αυθημερόν ταξίδια στα εισιτήρια επιστροφής
    • 25% στους συνταξιούχους ΝΑΤ
    • 20% στους ένστολους και στα σώματα ασφαλείας
    • Εκπτώσεις έως και 50% σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ
    • Προσφορές από 20% – 30 % στο ταχύπλοο Superexpress σε ατομικά εισιτήρια
    • 50% σε πολιτιστικούς συλλόγους των νησιών που προσεγγίζουμε
    • Δωρεάν μετακινήσεις αθλητικών σωματείων 
    • Παροχή προγράμματος πιστότητας για δωρεάν ή εκπτωτικά εισιτήρια.

Fast Ferries

H Fast Ferries ανακοίνωσε τη θέσπιση «ημέρας εκπτωτικού ναυλολογίου». 

Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Η Fast Ferries σημειώνει επίσης ότι επί σειρά ετών προσφέρει πέραν των υποχρεωτικών, σημαντικές εμπορικές εκπτώσεις σε όλα της τα δρομολόγια σε όλη τη δρομολογιακή περίοδο, όπως:

➢ Έκπτωση 30% στα εισιτήρια των τριτέκνων επιβατών
➢ Έκπτωση 25% στα εισιτήρια των ένστολων (στρατιωτικοί-σώματα ασφαλείας). Η έκπτωση ισχύει και για το όχημά τους.
➢ Έκπτωση 25% στους συνταξιούχους Ν.Α.Τ.
➢ Έκπτωση 30% στα εισιτήρια επιστροφής για αυθημερόν ταξίδια.
➢ Έκπτωση 50% στα παιδιά 6 έως 10 ετών.
➢ Έκπτωση 50% στις μετακινήσεις όλων των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων των νησιών για τις μετακινήσεις τους από και προς τη Ραφήνα και
μεταξύ των νησιών.

Επιπλέον, η Fast Ferries μέσω του προγράμματος πιστότητας πελατών της ‘’Fast Friends” και με τη συγκέντρωση ανάλογων πόντων, προσφέρει τη δυνατότητα παροχής εκπτωτικών ή δωρεάν εισιτηρίων.

Όμιλος Attica

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Σχετικά Άρθρα