Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώθηκε ο οδικός χάρτης εκλογής προέδρου – Ανοιχτό το θέμα Παππά για το Δήμο Αθηναίων

 Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώθηκε ο οδικός χάρτης εκλογής προέδρου – Ανοιχτό το θέμα Παππά για το Δήμο Αθηναίων

Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέματα τακτικής και ενδεχόμενες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για τον οδικό χάρτη και την διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσει και την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εισήγηση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος είχε επιφορτιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την ετοιμότητα του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς τα περιθώρια για την Κουμουνδούρου στενεύουν, δεδομένου ότι θα πρέπει να κατατεθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρονται να συζητούν την στήριξη του πρώην Δημάρχου Νίκαιας Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ οι τελικές αποφάσεις για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες θα «κλειδώσουν» την ερχόμενη Τρίτη, σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με εισήγηση από την Επιτροπή Αυτοδιοίκησης του κόμματος.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα, Νίκου Παππά για τον δήμο Αθηναίων, παρά την προσωπική του υπαναχώρηση, ενώ για την Περιφέρεια Ηπείρου ακούγεται ο πρώην βουλευτής, Γιάννης Στέφος και για την Κεντρική Μακεδονία οι Άγγελος Τόλκας και Γιαννης Αμανατίδης.

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οι Τάνια Ελευθεριάδου και Μενέλαος Μαλτέζος, ενώ αντιδράσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη βρίσκει τυχόν στήριξη του Σταύρου Αρναουτάκη, εξαιτίας της στάσης του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την Κεντρική Επιτροπή θα ζητηθεί και η εξουσιοδότηση προκειμένου να αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία για τα θέματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και συγκεκριμένες υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες. Η Πολιτική Γραμματεία από κοινού με την Επιτροπή για την Τοπική Αυτοδιοίκησης θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τρίτη.

Σχετικά Άρθρα