Moderna: Το εμβόλιo κατά του καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, θα είναι έτοιμο έως το 2030

 Moderna: Το εμβόλιo κατά του καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, θα είναι έτοιμο έως το 2030

Τα εμβόλια κατά του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων θα μπορούσαν να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail. Ο δρ. Paul Burton, δήλωσε ότι η πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα του mRNA – η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της εμβολιαστικής ένεσης Covid της εταιρείας του – έχει εγκαινιάσει μια «χρυσή εποχή» για τα εμβόλια.

Προβλέπει μάλιστα ότι μέχρι το 2030 θα υπάρχουν εμβόλια για «όλα τα είδη» ανίατων παθήσεων, σώζοντας εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ζωές».

Οι πρώτες μελέτες έχουν ήδη δείξει «τεράστιες υποσχέσεις», πρόσθεσε. Αλλά δεν είναι πιθανό να είναι το τυπικό εμβόλιο – θα είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένα και ακριβά.

Οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος είναι οι μεγαλύτερες αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ, με πάνω από 1,3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Μάλιστα ο δρ Paul Burton, δήλωσε στον Guardian: «Θα έχουμε αυτό το εμβόλιο και θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και θα σώσει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ζωές. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου έναντι πολλών διαφορετικών τύπων όγκων σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα