Τέμπη: Υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου από το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ

 Τέμπη: Υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου από το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ

Υποτροφία στη μνήμη του 34χρονου Βάιου Βλάχου που έχασε ακαριαία τη ζωή του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη ανακοίνωσε ο αδερφός του, μία ημέρα πριν το μνημόσυνο για τον θάνατό του.

Η υποτροφία θα αφορά σε φοιτητές της κατεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία» του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είχε ολοκληρώσει ο Βάιος Βλάχος και στη συνέχεια ασχολήθηκε πάνω στο αντικείμενό του, τη βελτίωση της ασφάλειας σε δημόσια έργα και κτήρια.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της Υποτροφίας έχουν κατατεθεί τα πρώτα 2.500 ευρώ τα οποία προέρχονται από τις δωρεές που έγιναν αντί για κατάθεση στεφανιών στην πολιτική κηδεία του Βάιου.

«Ανακοινώνουμε τη δημιουργία Υποτροφίας εις μνήμη του Βάιου Βλάχου για την ενίσχυση της κατεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του ΠΜΣ Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ» έγραψε ο αδερφός του στο Twitter.

https://twitter.com/EvanVlacho/status/1644367459120558092

Ο Βάιος και η σύντροφός του, Δάφνη, που πήραν το Intercity 62 από τη Λάρισα προκειμένου να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Κάθισαν σε ένα από τα πρώτα βαγόνια που μετά τη μετωπική σύγκρουση διαλύθηκαν. Η Δάφνη χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σχετικά Άρθρα