Τουρκικά ΜΜΕ: Ισχυρίζονται πως Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα – Άμεση και κατηγορηματική διάψευση από την ΕΛ.ΑΣ

 Τουρκικά ΜΜΕ: Ισχυρίζονται πως Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα – Άμεση και κατηγορηματική διάψευση από την ΕΛ.ΑΣ

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ψευδώς, πως ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα σύνορα, αναφέροντας μάλιστα, για έναν νεκρό από τους πυροβολισμούς. Η κατηγορηματική διάψευση, ήρθε αμέσως από την ελληνική πλευρά.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο DHA, το οποίο αναφέρει πως «ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Ανδριανούπολης».

Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «σηκώσει» ήδη την είδηση και δημιουργούν κλίμα, χωρίς να έχουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που αναφέρει το πρακτορείο. Στον αντίποδα, η Αθήνα διά μέσου της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει κατηγορηματικά ακόμα και την ύπαρξη περιστατικού στα σύνορα, πόσω μάλλον την ύπαρξη πυροβολισμών και νεκρού μετανάστη.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το συμβάν έγινε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει πως ο μετανάστης διακομίστηκε από ιατρικές ομάδες, που μετέβησαν στην περιοχή, στο νοσοκομείο του Uzunköprü. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βαριά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Για το περιστατικό, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, έχει ξεκινήσει έρευνα.

Την ίδια ώρα, αξιόπιστες πηγές από την ΕΛΑΣ διαψεύδουν κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ανάρτηση της είδησης στα τουρκικά media, διενεργήθηκε άμεσα έρευνα από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για το παραπάνω περιστατικό.

Avatar

Όθων Παπαδάκης