Συνεχίζεται το “ράλι” στην βενζίνη – Πάνω από 2,3 ευρώ η μέση τιμή στην Αθήνα

 Συνεχίζεται το “ράλι” στην βενζίνη – Πάνω από 2,3 ευρώ η μέση τιμή στην Αθήνα

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα δίνουν τον τόνο στο σφοδρό κύμα ακρίβειας που χτυπά με ένταση νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει ήδη τα 2,3 ευρώ στην Αθήνα, με περαιτέρω ανοδικές τάσεις για να αγγίξει σύντομα τα 2,5 ευρώ και στη συνέχεια να φλερτάρει ακόμα και με τα 3 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στα νησιά η τιμή της βενζίνης έχει υπερβεί τα 2,7 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρατηρητήριο καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει στο τελευταίο του δημοσιευμένο δελτίο (Πέμπτη, 2 Ιουνίου) ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφωνόταν στα 2,312 ευρώ.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτζής, κατέγραψε ωμά την πραγματικότητα στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, προχωρώντας μάλιστα σε ακόμα πιο ζοφερές προβλέψεις για το πού μπορεί να φτάσει η τιμή των καυσίμων στα πρατήρια. 

«Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξητική τάση εδώ και πολύ καιρό. Από την 1η Μαΐου η τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί 23 λεπτά στα διυλιστήρια, αύξηση που ακόμα δεν έχει περάσει στα πρατήρια. Αυτή τη βδομάδα θα δούμε μια τιμή σίγουρα πάνω από τα 2,30 ευρώ το λίτρο, και θα αγγίζει τα 2,40. Όταν η τιμή στο διυλιστήριο είναι στα 2,24 ευρώ, μια φυσιολογική τιμή στο πρατήριο θα είναι γύρω στα 2,40. Ο πρατηριούχος έχει χάσει 50% της δυναμικής των κεφαλαίων του», δήλωσε ο κ. Κιουρτζής.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να… κυνηγούν καθημερινά την πιο οικονομική τιμή βενζίνης για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Βαγγέλης Μαρινάκης