Πύθωνας 100 κιλών και 5 μέτρων βρέθηκε στις ΗΠΑ (vid)

 Πύθωνας 100 κιλών και 5 μέτρων βρέθηκε στις ΗΠΑ (vid)

Το τελευταίο της γεύμα ήταν ένα ολόκληρο ελάφι με λευκή ουρά, ενώ ήταν καθ’ οδόν για ένα ραντεβού με ένα αρσενικό φίδι, όταν ο μεγαλύτερος πύθωνας που βρέθηκε ποτέ στη Φλόριντα των ΗΠΑ έπεσε στα χέρια των ανθρώπων.

Σύμφωνα με το BBC, με βάρος 215 λίβρες (98 κιλά) και μήκος σχεδόν 5 μέτρα, ο θηλυκός πύθωνας της Βιρμανίας πιάστηκε αφότου οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν αρσενικό «ανιχνευτή» για να τη βρουν.

Πάλεψε με βιολόγους για 20 λεπτά προτού την «υποτάξουν», είπαν την Τετάρτη.

Οι πύθωνες έχουν γίνει παράσιτα στη Φλόριντα ως επεμβατικά φίδια χωρίς μεγάλα αρπακτικά, γηγενή είδη που ξεπερνούν τον ανταγωνισμό.

Τα φίδια βρίσκονταν περιοδικά στην πολιτεία από τότε που ανεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων απελευθέρωσαν ή επέτρεψαν σε πύθωνες κατοικίδιων να δραπετεύσουν πριν από χρόνια, με πολλά στη συνέχεια να ευδοκιμούν στο υποτροπικό κλίμα της Φλόριντα.

Το ρεκόρ Βιρμανίας που σκοτώθηκε από ερευνητές από το Conservancy της Νοτιοδυτικής Φλόριντα ήταν περίπου το ύψος μιας καμηλοπάρδαλης αν τεντωθεί κάθετα, σύμφωνα με τον πολιτειακό βιολόγο Ian Bartoszek.

Γλιστρούσε γύρω από το δάσος της Φλόριντα Everglades όταν οι βιολόγοι, χρησιμοποιώντας έναν αρσενικό πύθωνα με το όνομα Διόνυσος, εξοπλισμένο με ραδιοπομπό, την βρήκαν.

Σταμάτησε σε ένα σημείο στο δυτικό μέρος του δάσους. «Ξέραμε ότι ήταν εκεί για κάποιο λόγο και η ομάδα τον βρήκε με τη μεγαλύτερη γυναίκα που έχουμε δει μέχρι σήμερα», είπε ο κ. Bartoszek. Ανακαλύφθηκε επίσης ότι ήταν έγκυος με εκπληκτικά 122 ωάρια.

Το μεγαλύτερο αρσενικό που βρέθηκε ποτέ εκεί ήταν 16 πόδια και 140 λίβρες.

Υπολογίζεται ότι ήταν έως και 20 ετών όταν συνελήφθη.

Οι ερευνητές κυνηγούν πύθωνες στη Φλόριντα για πάνω από 10 χρόνια σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα αυτόχθονα είδη στο οικοσύστημα της περιοχής.

Από τότε που ιδρύθηκε το 2013, το πρόγραμμα για πύθωνες της Νοτιοδυτικής Φλόριντα έχει αφαιρέσει περισσότερους από 1.000 πύθωνες από περίπου 100 τετραγωνικά μίλια στη νοτιοδυτική Φλόριντα.

Η Φλόριντα διοργανώνει επίσης έναν ετήσιο διαγωνισμό ζητώντας από το κοινό βοήθεια για το κυνήγι πυθώνων. Το «Python Challenge» θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 14 Αυγούστου και αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 600 συμμετέχοντες από 25 διαφορετικές πολιτείες.

Τα έπαθλα περιλαμβάνουν $2.500 (£2.050) για τα περισσότερα φίδια που έχουν συλληφθεί και $1.500 για το μακρύτερο φίδι που πιάστηκε.

Ο περσινός νικητής αιχμαλώτισε 223 πύθωνες, ενώ το μακρύτερο φίδι είχε μήκος 15 πόδια. Όλα τα φίδια πρέπει να σκοτωθούν ανθρώπινα.

Avatar

Θεόκριτος Αργυριάδης