Γωγώ Ατζολετάκη: ” Ελλάδα της ντροπής και του αίσχους στα ράντζα και στους διαδρόμους” – Οργισμένη ανάρτηση

 Γωγώ Ατζολετάκη: ” Ελλάδα της ντροπής και του αίσχους στα ράντζα και στους διαδρόμους” – Οργισμένη ανάρτηση

Τις εικόνες σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ασθενείς μένουν για ημέρες σε ράντζα στο διάδρομο περιμένοντας ένα κρεβάτι για να νοσηλευθούν, εκτεθειμένοι σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταγγέλλει με οργισμένη ανάρτησή της στο Facebook η Γωγώ Ατζολετάκη.

«Ελλάδα της ντροπής και του αίσχους!» γράφει η γνωστή ηθοποιός, περιγράφοντας την περιπέτεια ενός πολύ δικού της ανθρώπου, που διακομίσθηκε εσπευσμένως σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής με την υγεία της σε πολύ επισφαλή κατάσταση.ADVERTISING

Όπως αναφέρει, η εισαγωγή έγινε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και από τότε βρίσκεται στο ράντζο. «Εκεί στα ράντζα, στους διαδρόμους του αίσχους, γίνονται όλα. Τρώνε οι ασθενείς πάνω στη μοναδική καρέκλα του συνοδού που, περιστασιακά, γίνεται τραπεζάκι… εκεί εξετάζουν οι γιατροί, μπαίνουν οι οροί, γίνονται οι αλλαγές ή η καθαριότητα των ασθενών… Αιδοία, πέη και όρχεις σε δημόσια θέα. Κανείς δεν κοιτά πια. Κανείς δεν εκπλήσσεται. Συνηθισμένες εικόνες. Πάμε παρακάτω. Το επόμενο αιδοίο, το επόμενο πέος, οι επόμενοι όρχεις» συγκλονίζει.

«Τι έχει να πει, άραγε, γι’ αυτά τα γνωστά και μη εξαιρετέα, ο υπουργός υγείας κ. Θανάσης Πλεύρης. Που κινδύνεψε να πεθάνει από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Και μάλιστα όχι παρατημένος σε ένα ράντζο… Πολύ θα ‘θελα να ακούσω την άποψή του» σημειώνει.

Η Γωγώ Ατζολετάκη εκφράζει την οργή της, ζητώντας να μάθει αν αυτή είναι «η Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου που διακηρύσσει ο συμπολίτης μας πρωθυπουργός και ο κύριος Άδωνις». «Πολιτισμός, μεγαλόστομοι κύριοι της κυβέρνησης, δεν είναι τα έργα βιτρίνας και οι “πολιτιστικές” εκδηλώσεις. Πολιτισμός, πρωταρχικά, είναι η αξιοπρέπεια του πολίτη και ο σεβασμός απέναντί του» υπογραμμίζει.

«Πείτε μου, πού υπάρχει επάρκεια στη δημόσια υγεία;» συνεχίζει. «Και πείτε μου, επίσης, τι μας προσφέρει το Κράτος αντιπαροχή… το “έναντί” του στον πακτωλό χρημάτων που το ταΐζουμε μια ζωή. Πληρώνουμε, πληρώνουμε, μια ζωή πληρώνουμε κερατιάτικα. Υψηλότατους άμεσους και έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, παράβολα κλ.π), ρήτρες αναπροσαρμογής, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ασφαλιστικά ταμεία, δημοτικά τέλη… Γονατίσαμε πια, Ξεζουμιστήκαμε…» σημειώνει.

«Αν σας έχει μείνει λίγη τσίπα, κύριοι της κυβέρνησης, καιρός να ντραπείτε κι εσείς. Και να σταματήσετε, κύριοι της όποιας κυβέρνησης, τα μεγάλα λόγια. Γιατί, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν περνάνε πια. Η ωμή και αδυσώπητη πραγματικότητα σας διαψεύδει συνεχώς. Σε όλους τους τομείς» καταλήγει η Γωγώ Ατζολετάκη.

Μανώλης Δράκος