Λιπάσματα Δραπετσώνας: Η Εθνική Τράπεζα και η αξιοποίησή τους – Στα χέρια του ΣτΕ η απόφαση

 Λιπάσματα Δραπετσώνας: Η Εθνική Τράπεζα και η αξιοποίησή τους – Στα χέρια του ΣτΕ η απόφαση

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκονται η Εθνική Τράπεζα και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την υπόθεση των 240 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή που κατά το παρελθόν βρισκόταν το εργοστάσιο Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, συμφερόντων της ελληνικής εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων (Α.Ε.Ε.Χ.Π.Λ.).

Η Εθνική Τράπεζα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ενάντια σε μία ενδεχόμενη απαλλοτρίωση των εν λόγω εκτάσεων από τον δήμο.

Η Εθνική Τράπεζα σκέφτεται να αξιοποιήσει τα 240 στρέμματα από τα συνολικά 640 στρέμματα, που εκτείνεται η βιομηχανική περιοχή της Δραπετσώνας, με επικρατέστερο σενάριο την ανέγερση πολυτελών οικιστικών συγκροτημάτων. Πρόκειται για μια λύση που θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά κέρδη στην Τράπεζα, καθώς οι εκτάσεις είναι παραθαλάσσιες, με αποτέλεσμα να έχουν και ιδιαίτερα υψηλή αξία.

Η Εθνική Τράπεζα απέκτησε τα 240 στρέμματα από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, μετά την εκκαθάριση της βιομηχανίας λιπασμάτων που στεγαζόταν κάποτε στο προνομιακό οικόπεδο της Δραπετσώνας. Η βιομηχανία τέθηκε σε εκκαθάριση λόγω πτώχευσης το 1993 και το εργοστάσιο περιήλθε στην ιδιοκτησία της τράπεζας, ενώ το 1999 σταμάτησε οριστικά να λειτουργεί. Μέχρι σήμερα ωστόσο, τα κτίρια που βρίσκονται στο εν λόγω παραθαλάσσιο οικόπεδο παραμένουν αναξιοποίητα.

Διαφορετικά σχέδια για την αξιοποίηση της περιοχής των Λιπασμάτων έχει ωστόσο ο Δήμος της περιοχής, ο οποίος θέλει να προχωρήσει στη ριζική ανάπλαση και των 640 στρεμμάτων.

Σχετικά Άρθρα