Κεφαλογιάννη: Εγκαινίασε το γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη

 Κεφαλογιάννη: Εγκαινίασε το γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη

Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του Πέρα, εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Μετά τον αγιασμό στο γραφείο του ΕΟΤ, που τέλεσε ο μητροπολίτης ΣάράνΣαράντατα Εκκλησιών, Ανδρέας, η υπουργός Τουρισμού στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται τον κοινό στόχο, προς αμοιβαίο όφελος, για βιώσιμο τουρισμό που θα εκτείνεται καθ’ όλο το έτος, φροντίζοντας για την τουριστική ανάπτυξη όλων των περιοχών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην κοινή διακήρυξη για τον τουρισμό που υπέγραψε στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ. Στην Κοινή Διακήρυξη αποτυπώνονται οι κύριοι άξονες της διμερούς συνεργασίας μας, στο νέο αυτό κεφάλαιο, που ανοίγει τώρα, στις ελληνο-τουρκικές τουριστικές σχέσεις.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νέο πρόγραμμα χορήγησης επιτόπου θεωρήσεων σε Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους για να επισκέπτονται δέκα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο και η υπουργός εξέφρασε την προσδοκία της ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, προς όφελος βεβαίως και των δύο πλευρών.

Ο διμερής τουρισμός με την Τουρκία, όπως είπε, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς λειτουργεί και ως γέφυρα φιλίας και εμπιστοσύνης σε επίπεδο κοινωνίας των πολιτών και συμβάλλει στη δημιουργία θετικού κλίματος και στην καλή γειτονία.

Μετά τα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ, η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στον παρακείμενο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ενημερώθηκε για την πλούσια ιστορία του.

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κωνσταντινούπολη, από τις 15 μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024, η κα Κεφαλογιάννη έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο ενημέρωσε, με την ευκαιρία αυτή, για τις διεθνείς πρωτοβουλίες της Ελλάδας στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας σε σχέση με τον τουρισμό, δεδομένου του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και της σημαντικότατης διεθνούς δράσης του Παναγιωτάτου στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και για τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την ανάπτυξη και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ΒαρθολομαίοΑΠΕ ΜΠΕ

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με Τούρκους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, καθώς και με εκπροσώπους της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Τουρκίας (TURSAB), με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του διμερούς τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα