Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια- Οι 4 στοχεύσεις

 Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια- Οι 4 στοχεύσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», το οποίο βρισκόταν μέχρι 31 Ιανουαρίου σε στάδιο δημόσιας διαβούλευσης. «Τα αόρατα» παιδιά και ζευγάρια αποκτούν υπόσταση- Ιστορίες ομόφυλων ζευγαριών σε συνάντηση με Μ. Σχοινά και υπουργούς

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Αντικείμενο του παρόντος νόμου αποτελούν:

α) η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου,

β) οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων,

γ) η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και

δ) η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο γίνεται τώρα γιατί «ήταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, γιατί το όραμα για την ανάπτυξη και την ευημερία στη χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά περιλαμβάνει ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, που είναι υποχρέωση της πολιτείας να τα παρέχει».

«Η παρέμβαση θα οδηγήσει σε ένα πιο ισχυρό έθνος και πιο συμπαγή κοινωνία καθώς θα εμπιστευτούν τους θεσμούς όσοι ωφεληθούν από τη ρύθμιση αυτή, που την εφαρμόζουν άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση με κανέναν σε αυτό το ζήτημα, θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα παιδιών και θα δώσουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κόστος στις ευρωεκλογές» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως το εν λόγω νομοσχέδιο έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα εντός του κυβερνώντος κόμματος, καθώς υπάρχουν υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, με προεξάρχοντα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά Άρθρα