Explainer: Ο Αντώνης εξηγεί στο libre γιατί το “μάνα κερδίσαμε” έγινε αμέσως viral

 Explainer: Ο Αντώνης εξηγεί στο libre γιατί το “μάνα κερδίσαμε” έγινε αμέσως viral

Λίγα λεπτά μετά την καθιέρωση ως νόμο του κράτους στην ισότητα στον γάμο για τους ομοφυλόφιλους, στα social media άρχισαν να κυκλοφορούν και τα πρώτα μηνύματα που έστειλαν παιδιά στους γονείς του. «Μάνα, κερδίσαμε». Ήταν το μήνυμα του Αντώνη στη μαμά του με τη φωτογραφία από τη συνομιλία τους να γίνεται viral στο διαδίκτυο. Ο Αντώνης μιλά στο libre για εκείνη, που ζει στο Μετόχι των Χανίων, όπου και ονειρεύεται να γίνει εκεί ο πρώτος γκέι γάμος, και να είναι ο δικός του.

«Μακάρι κάθε παιδί ΛΟΑΤΚΙ να έχει μια μάνα σαν την δική μου… που απλά αντλεί δύναμη και ζωή βλέποντας τα παιδιά της χαρούμενα». Έτσι κλείσαμε τη συζήτησή μας με τον Αντώνη. Και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω. Η αγάπη κάνει την οικογένεια έγραφαν τα πλακάτ χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα να γιορτάσουν. Και η μαμά του Αντώνη το ξέρει καλά.

«Ένας υπέροχος άνθρωπος, μια υπέροχη γυναίκα και μητέρα που έχει περάσει πάρα πολλά! Έχει και λίγο παραπάνω ιστορία μετά από αυτό το post που δημοσίευσα. Χάσαμε τον πατέρα από καρκίνο, έχω δίδυμο αδερφό και η μας σύλληψη έγινε με εξωσωματική.

Είναι 69 ετών και ζει σε ένα χωριό των Χανίων, το Μετόχι. Έμαθε τα social media και να γράφει σε ηλεκτρονικό πληκτρολόγιο 3 χρόνια πριν! Και πάντα έχει ένα όμορφο και ποιοτικό λόγο. Ένας άνθρωπος που τελείωσε το γυμνάσιο, έφυγε Αμερική και έζησε εκεί 25 χρόνια, έζησε το American dream. Γυρίσαμε Ελλάδα όταν γεννήθηκα εγώ και ο αδερφός μου και το 2012 χάσαμε τον μπαμπά. Μπορώ να πω ότι η ζωή ήταν αρκετά δύσκολη μετά. Αλλά πάντα αυτή η γυναίκα παρότι έχει περάσει τόσα μα τόσα πολλά, είναι εκεί, στέκεται όρθια, και καμαρώνει τα παιδιά της».

 «Έκανα come out στον αδερφό μου αρχικά, περίπου στα 22 μου χρόνια, και στην μαμά πρόσφατα, πριν 3 χρόνια. Στα 27 μου ήμουν έτοιμος να της μιλήσω. Είχα κατέβει διακοπές Χανιά (από Ολλανδία) και είχα πει στον κολλητό μου ότι θα της μιλήσω σε αυτές τις διακοπές. Γυρνάω σπίτι από την θάλασσα, κάνω ένα μπάνιο, κάθομαι δίπλα της και πάλι μου ήταν δύσκολο, παρότι πίστευα ότι ‘’έλα το έχεις, δεν είναι τίποτα’’. Τελικά την κοιτάω στα μάτια και της λέω θέλω να σου πω κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, έκανα λίγο μια αναδρομή σε κάποιες σχέσεις που είχα με κοπέλες και της είπα ότι έχουμε να μιλήσουμε καιρό για τα προσωπικά μου. Και ο λόγος είναι ότι τα τελευταία χρόνια πειραματίστηκα με αγόρια και με κορίτσια και πλέον έχω καταλήξει στο ότι είμαι gay.

Εκείνη την στιγμή με αγκαλιάζει πολύ σφιχτά και μου λέει ‘’Αντώνη μου, σε αγαπάω και είσαι το παιδί μου και δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό. Θέλω να είσαι χαρούμενος και να ζήσεις την ζωή σου όμορφα γιατί μία την έχουμε. Με ρώτησε γιατί τόσο καιρό δεν της είχα πει κάτι. Και της εξήγησα ότι ‘’μου πήρε καιρό να καταλάβω και εγώ ποιος είμαι και τι θέλω και επίσης ήταν δύσκολο στο μυαλό μου απλά να έρθω να σου πω κάτι γιατί απλά ήξερες έναν άλλον Αντώνη και μετά πίστευα ότι υπήρχε μια πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να με έβλεπες αλλιώς’’».

Η μαμά του, όπως μας λέει, ήταν πάντα ένα ανοιχτό μυαλό και μέσα του ήξερε ότι θα αντιδράσει με τον πιο όμορφο τρόπο, «παρόλα αυτά καταλαβαίνεις ότι το coming out είναι πολύ προσωπικό και ο καθένας χρειάζεται τον χρόνο του».

Την ρώτησε αν είχε καταλάβει κάτι. «Μου είπε ‘’ναι, αλλά δεν ήταν δουλειά μου να σε ρωτήσω ούτε να σε πιέσω και επίσης αν σε ρωτούσα και τελικά δεν ήσουν, τι;’’ Και εκεί γελάσαμε».

Από εκείνο το καλοκαίρι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη σχέση τους. Ή μάλλον κάτι έχει αλλάξει. «Είναι πιο δυνατή και πιο ολοκληρωμένη».

Για το κλείσιμο, μοιράζεται ένα ακόμα κομμάτι της ζωής του. «Έχω μια σχέση 3 χρόνια τώρα, τον έχει γνωρίσει 2 φορές, έχουν πιει καφέ μαζί, έχουν ταΐσει τις κότες στο χωριό οπότε μιλάμε στο viber ‘’δώσε χαιρετίσματα στον Άλεξ’’. Είναι υπέροχη αυτή η στήριξη και αγάπη που νιώθω. Το ίδιο ακριβώς προφανώς και από τον αδερφό μου, ο οποίος είναι straight».

Μου στέλνει χαιρετισμούς από Άμστερνταμ, με μία επιθυμία: «Να μείνουμε στην ιστορία για τον πρώτο gay γάμο στο Μετόχι».

Σχετικά Άρθρα