Πυροβολισμοί Γκάζι: Στην Κρήτη ο 34χρονος ύστερα από 41 ημέρες νοσηλείας

 Πυροβολισμοί Γκάζι: Στην Κρήτη ο 34χρονος ύστερα από 41 ημέρες νοσηλείας

Επέστρεψε στην Κρήτη ο 34χρονος Δημήτρης, ο οποίος ήταν ένα από τα τρία θύματα των πυροβολισμών στο Γκάζι, τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου. Χθες (26.01.2024), ο 34χρονος Δημήτρης, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι κατά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», ύστερα από 41 ημέρες νοσηλείας, και το βράδυ επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής για Κρήτη.

Σύμφωνα με το Creta24, είχε χειρουργηθεί για δεύτερη φορά στις 18 Δεκεμβρίου από την χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νευροπλοήγησης, το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου. Το βλήμα που είχε δεχτεί ο άνδρας από τα Μάλια δεν είχε βγει από το κρανίο, αλλά είχε παραμείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό, ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου, γεγονός που έκανε την επέμβαση περίπλοκη.

Αν και αρχικά αναμενόταν να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 22 Ιανουαρίου, τελικά αποφασίστηκε ο 34χρονος να ολοκληρώσει τις θεραπείες του στο νοσοκομείο της Αθήνας και να βγει από το νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά.

Ο αδελφός του Δημήτρη, Γιάννης, τραυματίστηκε ελαφρύτερα και από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται σπίτι του στα Μάλια, ενώ ο 28χρονος φίλος τους, Φραγκίσκος, που επίσης είχε δεχτεί πυροβολισμό στο κεφάλι, και έχει επιστρέψει στην Κρήτη, υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες ξανά σε χειρουργείο και αφαιρέθηκαν οι οκτώ βίδες που είχαν τοποθετηθεί στη γνάθο του.

Ο 37χρονος πιστολέρο εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ο 33χρονος συνοδηγός του στο γκρι τζιπ έχει προφυλακιστεί.

Σχετικά Άρθρα