Παρέμβαση Κούγια σε Ευαγγελάτο: Η δίωξη Πισπιρίγκου αποτελεί δικαστικό σκάνδαλο

 Παρέμβαση Κούγια σε Ευαγγελάτο: Η δίωξη Πισπιρίγκου αποτελεί δικαστικό σκάνδαλο

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή Live News, εκφράζοντας παράπονα για την κάλυψη των γεγονότων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τονίζοντας πως η δίωξη της Πισπιρίγκου αποτελεί το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο στον κόσμο. Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογήθηκε για έβδομη ημέρα και για ακόμη μια φορά δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την πρόεδρο της Έδρας με τον Αλέξη Κούγια να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να το σέβονται πρώτα οι δικαστές και οι εισαγγελείς. Η δίκη αυτή είναι πραγματικά το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο στο κόσμο. Η αιτιολογία της παραπομπής της Ρούλας Πισπιρίγκου στην δικαιοσύνη και της προσωρινής της κράτησης οφείλεται στο ότι κάποιες νοσηλεύτριες και κάποιοι γιατροί, που κατά την γνώμη της κα. Πισπιρίγκου και την δική μου έχουν κάνει τεράστια ιατρικά λάθη. Από όσα έχει πει μέχρι σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου και από όσα έχουν διαπιστωθεί μέσα στο δικαστήριο, ήταν μία ηρωίδα, μετά την τετραπληγία της Τζωρτζίνας».

Ειδικά για την κατηγορούμενη, Ρούλα Πισπιρίγκου, ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας: « Η κ.Πισπιρίγκου είναι περισσότερο στην φυλακή από δύο χρόνια, της άσκησαν άλλη ποινική δίωξη με άλλο 18μηνο για να μην είναι ελεύθερη σήμερα. Αυτά είναι σκάνδαλα και πρωτοφανή πράγματα. Εγώ όταν διάβασα την δικογραφία είδα τις καταθέσεις ότι δηλαδή με την κλινική εικόνα κι ότι ήταν ψύχραιμη (η Ρούλα Πισπιρίγκου) πήγε στη φυλακή.

Διαβάζοντας όμως την ιατροδικαστική έκθεση, είδα ότι ο κ. Μπουζιάννης αντί να ζητήσει από τον εισαγγελέα να ορίσει παθολογοανατόμους από το πίνακα, πήρε φίλους του γιατρούς, γεγονός που το παραδέχθηκε και στο δικαστήριο. Κάνοντας αυτό η κα. Πισπιρίγκου και ο τότε δικηγόρος της, της στέρησαν την δυνατότητα να έχει δικούς της συμβούλους.

Καταλήγοντας ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου υπογράμμισε: «Άρα η παραπομπή της κας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη – σε αυτή την περίπτωση – δεν είναι θέμα κουτσομπολιού που γίνεται από την κα πρόεδρο, και λυπάμαι που το λέω. Φέραμε καθηγητές πανεπιστήμιου από το εξωτερικό κι ανεδείχθη στο δικαστήριο ότι και τα 16 επεισόδια της Τζωρτζίνας, πριν πεθάνει ήταν βαριά επιληπτικά επεισόδια».

Σχετικά Άρθρα