Μητσοτάκης: Στρατηγικός στόχος η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία

 Μητσοτάκης: Στρατηγικός στόχος η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία

Το «παρών» στη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αλλαγές στον χώρο της υγείας, στην εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία αυτή αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την πίστη της εταιρείας αυτής στη χώρα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι η εταιρεία αυτή μετράει 70 χρόνια στη χώρα μας. «Χαριτολογώντας έλεγα πόσο προνοητική ήταν η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι στρατηγικός μας στόχος η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία, προσθέτοντας ότι η επένδυση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

«Η Υγεία αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Οι γιατροί μας απολαμβάνουν καλύτερων απολαβών. Ο υπουργός Υγείας γνωρίζει καλύτερα τη δέσμευσή μας ότι κάθε ευρώ που εξοικονομείται θα παραμένει στον προϋπολογισμό της υγείας για τις δαπάνες» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε μπροστά σε μια επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Από τον τρόπο με τον οποίο θα στήσετε το νέο σας εργοστάσιο μέχρι τις μελέτες. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει η Ελλάδα να την παράγει ή να την καταναλώνει» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίχτη και να ενισχύσει τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

«Όλα αυτά αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Ευχαριστώ την εταιρεία που εμπιστεύεται την Ελλάδα. Αλλά πρωτίστως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ή το κλίμα, αλλά εσάς τους εργαζόμενους. Είστε μια ομάδα που παράγει αποτελέσματα. Γεροί να είμαστε, να βρεθώ ξανά για να την εγκαινιάσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα