Φον ντερ Λάιεν στο συνέδριο ΝΔ: H Ελλάδα πυλώνας της διεθνούς κοινότητας, του ΝΑΤΟ – Ευχάριστω τον Κυριάκο

 Φον ντερ Λάιεν στο συνέδριο ΝΔ: H Ελλάδα πυλώνας της διεθνούς κοινότητας, του ΝΑΤΟ – Ευχάριστω τον Κυριάκο

Με πολύ θετικά λόγια μίλησε για την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, απ’ όπου ξεκίνησε και την εκστρατεία της, από τότε που έλαβε το χρίσμα του ΕΛΚ για μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος της Κομισιόν. «Είναι μεγάλη χαρά να είμαι μαζί σας σήμερα. Αυτή είναι η πρώτη μου στάση στην εκστρατεία μου από τότε που έλαβα το χρίσμα του ΕΛΚ και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος να ξεκινήσω από την Αθήνα», ανέφερε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε «ενθουσιασμένη από τη δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα. Ήθελα να είμαι εδώ αυτοπροσώπως και να σας πω ότι μπορείτε είστε υπερήφανοι για την πρόοδο».

«Σήμερα η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας της διεθνούς κοινότητας, του ΝΑΤΟ, της συλλογικής μας ασφάλειας και μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Η ιστορία της Ελλάδας είναι μία ιστορία μεγάλης ανάκαμψης. Είναι εντυπωσιακό» τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και στη συνεργασία που είχε για το Ταμείο Ανάκαμψης, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνεισφορά του στην υλοποίησή του.

«Υπό την ηγεσία σας η Ελλάδα είναι στην αιχμή της οικονομικής ανάπτυξης, η οικονομία αναπτύσσεται πιο πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις και τα πετύχατε όλα αυτά υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τους πολίτες, στους μισθούς, στις συντάξεις, στην καθημερινότητα. Κάνατε την Ελλάδα περήφανη και την Ευρώπη περήφανη», επισήμανε.

«Μαζί ανατάξαμε τις οικονομίες μας με το Ταμείο Ανάκαμψης και θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο για την ανεκτίμητη συνεισφορά του για την υλοποίηση του. Μαζί δίνουμε τη μάχη απέναντι στην κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα δείχνουμε αλληλεγγύη σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο», υπογράμμισε.

Σφοδρή κριτική στον Πούτιν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η Ευρώπη αντιστάθηκε στον Πούτιν και μείωσε το κόστος ενέργειας, διαμορφώνοντας και το πακέτο για τη μετανάστευση και το άσυλο, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε στον Μαργαρίτη Σχοινά. Όπως είπε, «εμείς οι Ευρωπαίοι αποφασίζουμε ποιος θα έρθει στην Ευρώπη και υπό ποιους όρους και όχι οι διακινητές».

Σφοδρή κριτική έκανε στον Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η επίθεση της Ρωσίας είναι ευρύτερη. «Υπονομεύει την Ευρώπη για χρόνια, με κυβερνοεπιθέσεις, με παραπληροφόρηση μέσω των social media, με εργαλειοποίηση μεταναστών. Και οι φίλοι του Πούτιν στην Ευρώπη προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, είτε είναι λαϊκιστές είτε δημαγωγοί. Τα ονόματα είναι διαφορετικά, αλλά ο ρόλος τους είναι ο ίδιος: θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη μας και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί», τόνισε.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει προσφέρει αμέριστη συμπαράσταση στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Κομισιόν έθεσε ως ζήτημα για το μέλλον τη συζήτηση για την αμυντική συνεργασία, κάτι που θα βρίσκεται στο επίκεντρο της καμπάνιας.

«Ας σηκώσουμε τα μανίκια μας, 59 μέρες ως τις εκλογές», κατέληξε στην ομιλία της.

Σχετικά Άρθρα