Γεωργιάδης: “Δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα καταψήφισης για το νομοσχέδιο των ομόφυλων”

 Γεωργιάδης: “Δεν υπάρχει σοβαρό επιχείρημα καταψήφισης για το νομοσχέδιο των ομόφυλων”

«Δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό επιχείρημα καταψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, τη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ και τις σχέσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά.

«Περίμενα να δω το νομοσχέδιο, το είδα και πραγματικά δεν βρίσκω ότι υπάρχει σοβαρό επιχείρημα καταψήφισης. Εάν η βάση μας είναι ότι συμφωνούμε ότι στην Ελλάδα πλέον δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις βάσει της ερωτικής επιλογής τότε στο νομοσχέδιο αυτό σοβαρό επιχείρημα καταψήφισης δεν υπάρχει γιατί το θέμα της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας που τόσο πολύ προβάλλεται θεσπίζεται μόνο βελτιωτικά ως προς το υπάρχον πλαίσιο», τόνισε σχετικά ο Άδ. Γεωργιαδης.  

Η συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (15/1) πήγε «πάρα πολύ καλά. Έγινε μια πολύ ειλικρινής και πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Η ουσία της χθεσινής συζήτησης και ο λόγος που πήγε πάρα πολύ ωραία είναι γιατί μίλησαν και αυτοί που διαφωνούν, εξέφρασαν τα επιχειρήματά τους ελεύθερα, απαντήσαμε εμείς με τις δικές μας απόψεις όσοι υποστηρίζουμε το νομοσχέδιο και τον Μητσοτάκη, και νομίζω ότι τελικά η κουβέντα ήταν πάρα πολύ ωραία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.  

Ερωτηθείς αν θα είναι πρόβλημα οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο Άδ. Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «από την ώρα που ο Πρωθυπουργός έδωσε το δικαίωμα της καταψήφισης δεν μπορεί να δημιουργήσει κομματική ζήτημα. Το καλύτερο πάντα για κυβερνητικούς βουλευτές είναι να υποστηρίζουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια, αυτό είναι το βέλτιστο, από τη στιγμή όμως ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει αποφασιστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι εδώ υπάρχει ελεύθερα βούλησης από εκεί και πέρα ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει αλλά φυσικά η γνώμη μου είναι ότι η πολιτική στάση ενός εκάστου έχει τις συνέπειες που αναλαμβάνει ο καθένας. Δεν υπάρχει μια ψήφος στη Βουλή χωρίς συνέπειες πολιτικές.  Εννοώ ότι στη χώρα είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε πάντα την αίσθηση της πλήρους πολιτικής σταθερότητας».  

Σχέσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πολιτικό πρόβλημα στις σχέσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά. Το να διαφωνεί ένας νυν και ένας πρώην πρωθυπουργός δεν το θεωρώ πολύ μεγάλο ζήτημα. Είναι λογικό ένας πρώην πρωθυπουργός να έχει εδραιωμένη άποψη, ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός ενεργός στην πρώτη γραμμή πολλές δεκαετίες δεν θα του βάλει και κάποιος φίμωτρο στο στόμα, θα πει αυτά που θέλει να πει» είπε ο υπουργός Υγείας.

«Έχει ξεκαθαριστεί στη ΝΔ ότι τα περιθώρια κοινοβουλευτικής και πολιτικής του ελευθερίας είναι πολύ μεγαλύτερα όλων των υπολοίπων κατά συνέπεια κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα», προσέθεσε.  

Όσο για το εάν θα παραιτηθεί ο κ. Βορίδης ή όποιος άλλος υπουργός διαφωνήσει, ο Άδ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «είναι απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού». 

Σχετικά Άρθρα