Άρωμα ΠΑΣΟΚ στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο δυσαρέσκεια… στους βουλευτές της ΝΔ

 Άρωμα ΠΑΣΟΚ στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο δυσαρέσκεια… στους βουλευτές της ΝΔ

Η «αξιοποίηση» της Εύης Χριστοφιλοπούλου στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ προκαλεί αρκετή γκρίνια και δυσαρέσκεια στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης. Η «μεταγραφή» της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου αποτελούσε κοινό μυστικό στα γαλάζια πηγαδάκια όπου συζητιόταν αρκετό καιρό το όνομα της. Όμως, η χθεσινή ανακοίνωση από το πρωθυπουργό ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος καθώς οι γαλάζιοι βουλευτές μετρούν τις αντοχές τους απέναντι στο επίμαχο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, αρκετοί βουλευτές εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την κίνηση του πρωθυπουργού να ανακοινώσει άλλη μια προσχώρηση στελέχους που προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στην ΝΔ. Είναι γεγονός πως η αξιοποίηση στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμα υπουργικά πόστα αποτελεί ένα μόνιμο πεδίο γκρίνιας για τα στελέχη της ΝΔ που αισθάνονται παραγκωνισμένα στις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ορισμένοι μάλιστα μνημόνευσαν την φράση του Νικήτα Κακλαμάνη που είχε δηλώσει ότι «σήμερα για να αξιοποιηθεί κάποιος στην κυβέρνηση πρέπει στο βιογραφικό του να γράφει πως έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ». Στα γαλάζια πηγαδάκια υπάρχει η αίσθηση πως οι βουλευτές καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος των τολμηρών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση όπως είναι για παράδειγμα το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπου σε πολλές περιπτώσεις είναι αντίθετο με την ιδεολογία τους.

  • Η αίσθηση που έχουν αρκετοί βουλευτές είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου τους «χρησιμοποιεί» για να στηρίξουν δύσκολες κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλά δεν τους αξιοποιεί σε υπουργικά πόστα για να υλοποιήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα. Όπως λένε με πίκρα αρκετοί βουλευτές της ΝΔ «μόνο σε Πασοκογενείς στελέχη δίνονται υπουργικά χαρτοφυλάκια και θέσεις υψηλής ευθύνης στο Μέγαρο Μαξίμου». 

Η χθεσινή ανακοίνωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο φούντωσε τη φημολογία για το ποια θα είναι τα επόμενα στελέχη από την  Κεντροαριστερά που θα προσχωρήσουν στη ΝΔ. Ακούγεται έντονα το όνομα του ολυμπιονίκη της άρσης βαρών Πύρρου Δήμα. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διατηρεί καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα η σχετική φημολογία είχε φουντώσει όταν συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην Χειμάρα.

  • «Κλειδωμένη» φαίνεται να είναι και η υποψηφιότητα του διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα. Αν και οι περισσότεροι βουλευτές «χαιρετίζουν» την συγκεκριμένη υποψηφιότητα κάνοντας λόγο για ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα  ευρωπαϊκά ζητήματα και έχει προσφέρει πολλά στην γαλάζια παράταξη, ωστόσο ορισμένοι δεν ξεχνούν και δεν συγχωρούν το γεγονός ότι ο Δ. Τσιόδρας είχε θητεύσει για λίγο στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Στις επικρίσεις των βουλευτών πως το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα έχει «άρωμα ΠΑΣΟΚ», κυβερνητικές πηγές απαντούν πως «το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ θα καταρτίζεται από άξιους ανθρώπους που μπορούν να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ευρώπη» τονίζοντας με νόημα πως όλα τα πρόσωπα θα κριθούν από τον σταυρό πρότιμησης των πολιτών.   

Σχετικά Άρθρα