Σκέρτσος για γάμο και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: Στόχος να ενώσουμε την κοινωνία με το νομοσχέδιο

 Σκέρτσος για γάμο και τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: Στόχος να ενώσουμε την κοινωνία με το νομοσχέδιο

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πρόκειται μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενώσει την ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Τι είπε για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, τις τιμές στο βρεφικό γάλα και το λάδι. Την Τετάρτη στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της ακρίβειας επιβεβαίωσε ο κ. Σκέρτσος. «Η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει το πρόβλημα της ακρίβειας».

«Θα ανακοινωθούν μέτρα για την τιμή του βρεφικού γάλακτος», είπε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ τόνισε ότι «η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα και αυτό δεν το θέλουμε».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι» διευκρίνισε. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Το λάδι είναι μια ειδική περίπτωση διότι έχει να κάνει και με συνθήκες κλιματολογικές, συνθήκες ελλείψεων που έχουν παρατηρηθεί. Δηλαδή υπάρχουν τοπικά και καιρικά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή τη φάση για το λάδι. Σίγουρα πρέπει οι εταιρείες οι οποίες διαθέτουν τα προϊόντα λαδιού να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον πιο έντονου ανταγωνισμού και τα περιθώρια κερδοφορίας σε σχέση με το προ κρίσης επίπεδο να ελέγχονται διαρκώς από το Υπουργείο Ανάπτυξης. (…) Όπου παρατηρούνται παρατυπίες, επιβάλλονται πρόστιμα».

Για το ζήτημα αυθαίρετων ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εφαρμόζει ένα τακτικό πρόγραμμα κατεδαφίσεων, εφαρμόζει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από τα πρωτόκολλα των αρμοδίων αρχών. Στην Αττική μόνο το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη έγιναν δεκάδες κατεδαφίσεις και μάλιστα με τη συνδρομή και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών. Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος τα ‘χει βάλει με την αυθαίρετη δόμηση, βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις νέες οι νεότερες αυθαίρετες κατασκευές και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε και προς τα πίσω. Εφαρμόζεται μετά από 100 χρόνια το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα πολεοδομικής μεταρρυθμίσεις Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «Γυναικοκτονία σημαίνει ανθρωποκτονία και τιμωρείται με την ανώτατη ποινή» σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε υποχρέωση να εξηγήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, γιατί το κάνουμε, ποιοι άλλοι το έχουνε κάνει πριν από εμάς. (…) Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων. (…) Θα είμαι ο εισηγητής του νομοσχεδίου. (…) Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρικαι τα του Θεού τω Θεώ» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.