Μητροπολίτης Καλαβρύτων: “Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θεός έπλασε τρία φύλα”

 Μητροπολίτης Καλαβρύτων: “Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θεός έπλασε τρία φύλα”

Για ακόμα μία φορά θέση στο ζήτημα του νομοσχεδίου για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Εάν γίνει αυτή η νομοθεσία θα είναι καταστροφικό το νομοσχέδιο αυτό για την κοινωνία, την ελληνορθόδοξη κοινωνία μας. Το μήνυμα το οποίο στέλνω είναι διαχωρισμός αμαρτίας και αμαρτωλού. Δεν ασχολούμαι με τον αμαρτωλό αυτό είναι δικό του θέμα. Την αμαρτία όμως πρέπει να τη δημοσιοποιούμε και να λέμε στον λαό μας ότι αυτό που πράττει είναι αμαρτία», είπε ο αρχικά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Και πρόσθεσε ότι «θα αλλοιώσουν το DNA του Έλληνα αλλάζοντας τη χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια. Το αποτέλεσμα της αμαρτίας, όπως λέει η Βίβλος, είναι ο θάνατος. Ο Κύριος μας ξέρει πως θα τα κανονίσει όλα στο τέλος. Ως εκκλησία έχουμε χρέος να το πούμε, σεβόμεθα την επιλογή τους αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θεός έπλασε ένα τρίτο φύλο. Ως πυθμένας, ως πατέρας έρχομαι και λέω ότι αυτό δεν είναι σωστό».