Παράδοση – παραλαβή στο υπ. ΠΡΟ.ΠΟ – Χρυσοχοΐδης: Μείναμε πίσω, πρέπει να τρέξουμε

 Παράδοση – παραλαβή στο υπ. ΠΡΟ.ΠΟ – Χρυσοχοΐδης: Μείναμε πίσω, πρέπει να τρέξουμε

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέλαβε από τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βρισκόταν στην θέση αυτή τους τελευταίους 5 μήνες.

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που αναλαμβάνει το υπουργείο, ανέφερε: «Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι είμαστε πίσω. Είχαμε νεκρούς, πολίτες και αστυνομικούς. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε. Εκφράζω την αγάπη και την εμπιστοσύνη μου».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, παρέδωσε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέροντας τέσσερα επιτεύγματα επί των ημερών του: την ποσοτική βελτίωση της αστυνόμευσης, την υλοποίηση επιστροφής 1.500 αστυνομικών στους δρόμους, τη βελτίωση εμφανούς αστυνόμευσης με αλλαγές στην Άμεση Δράση και τους διαγωνισμούς ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ για εκσυγχρονισμό των καμερών στους δρόμους και αγορά φορητών καμερών.

Μετά την ορκωμοσία, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε ανάρτηση στα social στην οποία έγραψε: «Με εντολή του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνω το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, όταν είχα και πάλι την ευθύνη του Υπουργείου και οι απαιτήσεις, ιδιαιτέρως, υψηλές. Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, για αυτή την κρίσιμη αποστολή, με τιμά ιδιαιτέρως. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έχοντας ως γνώμονα την εξασφάλιση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, της ασφάλειας των συμπολιτών μας».