Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ο οδηγός στην καταδίωξη με το νεκρό αστυνομικό

 Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ο οδηγός στην καταδίωξη με το νεκρό αστυνομικό

Συνελήφθη ο 18χρονος οδηγός του αυτοκινήτου της καταδίωξης στον Ασπρόπυργο, όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκε ένας ακόμα, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από αστυνομικούς της Ομάδας ΟΠΚΕ συνελήφθη απογευματινές ώρες της 1 Ιανουαρίου 2024, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 18χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσηςαπείθειαδιακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος και ο 17χρονος που συνελήφθησαν και κατηγορούνται πως προκάλεσαν την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο από την οποία σκοτώθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ οδηγήθηκαν στη φυλακή, μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 20χρονος, ο οποίος είναι ο οδηγός ενός εκ των οχημάτων που καταδίωκαν οι αστυνομικοί στον Ασπρόπυργο και φέρεται να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, αποδέχθηκε κάποιες από τις κλοπές αυτοκινήτων, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι μέλος συμμορίας και ότι οδηγούσε επικίνδυνα.

Σε ό,τι αφορά τον 17χρονο, που είναι και αδερφός του 20χρονου, αρνείται κατηγορηματικά πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού στον Ασπρόπυργο, και υποστηρίζει πως το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο ίδιος, κατευθυνόταν προς το Πέραμα.

Σχετικά Άρθρα