Η “σέλφι” του Άλεξ Πατέλη με τον σύντροφό του, μήνυμα στο Μαξίμου- Ανταποκρίθηκε άμεσα δια του Μαρινάκη: “Δεν ψηφίζει η Εκκλησία, προχωράμε”

 Η “σέλφι” του Άλεξ Πατέλη με τον σύντροφό του, μήνυμα στο Μαξίμου- Ανταποκρίθηκε άμεσα δια του Μαρινάκη: “Δεν ψηφίζει η Εκκλησία, προχωράμε”

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο σύμβουλος και εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης -ο οποίος ως γνωστός είναι παντρεμένος με τον σύντροφό του- είχε προεξοφλήσει πως ο πρωθυπουργός θα έφερνε στην Βουλή προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο.

Λίγο καιρό μετά η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε πρώτη για τα δικαιώματα των παιδιών σε τέτοια ζευγάρια και χάραξε ουσιαστικά την “γραμμή” για την κυβέρνηση, την οποία επισημοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και υιοθέτησαν αρκετοί υπουργοί και κορυφαία στελέχη (Σοφία Ζαχαράκη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Μαρία Συρεγκέλα), αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρότι θα ανέμενε κανείς να προσχωρήσει στην σκληρή δεξιά άποψη του Αντώνη Σαμαρά. Ακόμα και ο Μάκης Βορίδης που είχε δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο και θα παραιτηθεί από υπουργός, τελευταία, φαίνεται να προσεγγίσει το θέμα μετριοπαθέστερα.

Η πρωτοχρονιάτικη ανάρτηση του Άλεξ Πατέλη με τον σύντροφό του, λένε αρκετοί πως λειτούργησε και ως υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να αργήσει πολύ ακόμα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Η απάντηση Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών θα ψηφιστεί και πως «δεν υπάρχει μπρος – πίσω». Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, «ο πρωθυπουργός δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή το πολιτικό κόστος», και τόνισε πως, «δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν υπήρξε ανακοίνωση χρόνου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ψηφιστούν σε βάθος τετραετίας. Δεν έχει υπάρξει χρονοδιάγραμμα».
Για το αν θα ερωτηθεί η Εκκλησία σχετικά, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε πως «δεν νομοθετεί η Εκκλησία, ακούμε τις απόψεις με σεβασμό» ενώ για τον χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, είπε πως, «το ‘όλα στην ώρα τους’ δεν έχει να κάνει με υπεκφυγές».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν θυμάμαι πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα από αυτή της Νέας Δημοκρατίας», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν ήδη υπάρξει στην ψήφιση της τροπολογίας για το μεταναστευτικό, είπε ότι, «δεν θα μπορούσα να είμαι σε μία κυβέρνηση και να μην στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της».

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Συνόδου και συγκεκριμένων ιεραρχών, η κυβέρνηση φαίνεται να επενδύει σε μία τέτοια μεταρρύθμιση που ενισχύει το φιλελεύθερο πρόσωπό της, ακόμα κι αν υπάρξουν διαρροές στην Κ.Ο της Ν.Δ. Άλλωστε η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί από το σύνολο των κομμάτων στα αριστερά της κυβέρνησης.

Τελευταίος στην σειρά των αντιδράσεων ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων που χαρακτήρισε “καταστροφή” μία τέτοια ρύθμιση.

Αλλά και ο Μητροπολίτης Πατρών που μίλησε για “σύγχρονους Ηρώδεις”. Είχε προηγηθεί και ο Μεσσηνίας, γεγονός που δείχνει πως διαμορφώνεται ένα μπλοκ των εκ Πελοπονήσσου μητροπολιτών, πολιτικός χώρος, άλλωστε, ευρύτερης επιρροής της σκληρής δεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ και δη του Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά Άρθρα