Διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της περιφέρειας

 Διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων σε όλα τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της περιφέρειας

Η έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο έκανε αναγκαία την αεροδιακομιδή στην Αθήνα του 14χρονου με εγκεφαλική αιμορραγία που αν και αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων για να νοσηλευτεί.

Πιο συγκεκριμένα, το 14χρονο παιδί (με καταγωγή από την Άρτα) κατοικεί με τους γονείς του σε περιοχή των Ιωαννίνων. Το ΕΚΑΒ το παρέλαβε λιπόθυμο, το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων, από δρόμο γειτονιάς των Ιωαννίνων, όπου κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα.

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα από το ΕΚΑΒ, στο εφημερεύον Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων. Επειδή δεν έχει νευροχειρουργούς το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», καλύπτεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έγιναν οι εξετάσεις στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και οι παιδονευροχειρουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων διέγνωσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί διασωληνώθηκε και με το ΕΚΑΒ διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά.

Λόγω, όμως, έλλειψης δυνατότητας υποστήριξης από ΜΕΘ Παίδων, στην Ήπειρο,  αεροδιακομίσθη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε σταθερή κατάσταση.

«Η φροντίδα του παιδιού υπήρξε άψογη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες, παραϊατρικό προσωπικό που έκαναν τα πάντα να σώσουν το παιδί. Όμως, θα πρέπει για άλλη μια φορά να επισημάνουμε τη  διαχρονική έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο, όπως και σε όλη σχεδόν τη, περιφέρεια, με αποτέλεσμα διασωληνωμένα παιδιά να είναι υποχρεωμένα να  αεροδιακομισθούν στην Αττική», σχολιάζει σχετικά με το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μ. Γιαννάκος.

Σχετικά Άρθρα