Ούτε το Πολυτεχνείο τους ένωσε – Προς αποχώρηση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με το ένα πόδι εκτός η ομάδα Αχτσιόγλου – Προς διάσπαση και η ΚΟ

 Ούτε το Πολυτεχνείο τους ένωσε – Προς αποχώρηση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με το ένα πόδι εκτός η ομάδα Αχτσιόγλου – Προς διάσπαση και η ΚΟ

Η εικόνα στην πορεία του πολυτεχνείου είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα να έχει διχαστεί και τα στελέχη να κατεβαίνουν σε ξεχωριστά μπλοκ. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην πορεία για λίγα μέτρα με κομματικά στελέχη σε αλυσίδα. Ο άλλος πόλος εξουσίας η Έφη Αχτσιόγλου, έδινε δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας, στο ξεχωριστό ισχυρό μπλοκ της Νεολαίας του κόμματος, η οποία, όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ώρες ανακοινώνει την αποχώρησή της.

Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και άλλα στελέχη, που συγκρότησαν τη ομάδα των νέων στελεχών που ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίαζε ως την επόμενη γενιά του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται επίσης με το ένα πόδι εκτός.

Πρόκειται για τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα από τους οποίους ο κ. Κασσελάκης δείχνει να παίρνει διαζύγιο οριστικό και γι’ αυτό το λόγο εξάλλου φρόντισε να τους χρεώσει το αμάρτημα της αποστασίας, λέξη που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις οριζόντια μέσα στο κόμμα. Δίπλα σε αυτά τα στελέχη φαίνεται να συντάσσονται ορισμένα από «τα παιδιά» του Αλέξη Τσίπρα, όπως η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου η οποία διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Μακεδονίας ή η Θεανώ Φωτίου που βρέθηκε μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου στο υπουργείο εργασίας.

  • Παλαιότερα στελέχη και βουλευτές όπως η Σία Αναγνωστοπούλου ή ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Γιώργος Κυρίτσης που έμεινε πίσω με τη νεότερη γενιά να βοηθήσει, δηλώνουν τώρα έτοιμοι να αποχωρήσουν με την πρώτη ευκαιρία και δεν κρύβουν την ανάγκη όλα αυτά να γίνουν γρήγορα.

Δεν αποκλείεται με τις πρώτες αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών να προκληθεί ντόμινο ακόμη στο όριο της αυτονόμησης και από την ΚΟ.

Οι επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Έφη Αχτσιόγλου, που υπέγραψαν το κείμενο-καταπέλτη για το κ. Κασσελάκη, μετά την Κεντρική Επιτροπή, καταγγέλλοντας «ακροδεξιά πρακτική και ρητορική», αν ακολουθήσουν τη διάσπαση δεν αποκλείεται να βρουν δίπλα τους και άλλους βουλευτές, φτάνοντας τον ιδανικό αριθμό των 10 βουλευτών μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα και συγκροτώντας ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το ερώτημα πάντως αν υπάρχει χώρος για νέο κόμμα, παραμένει επί του παράντος αναπάντητο επί του πραγματικού πεδίου. Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να μην συμμερίζεται αυτή την άποψη, ωστόσο στην τελευταία δημοσκόπηση το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψήφιζε ένα νέο κόμμα που θα προκύψει από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως οι προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να διαδραματίσει ρόλο στο παρασκήνιο ως εγγυητής της ενότητας δεν φαίνεται να έχουν πετύχει το στόχο τους μέχρι και αυτή την ώρα.

Σχετικά Άρθρα