Κασσελάκης: Επιστροφή σε ρυθμούς ευρωεκλογών με συνέντευξη στον ΣΚΑΪ-Υψηλοί τόνοι για Κράτος Δικαίου και διαπλοκή

 Κασσελάκης: Επιστροφή σε ρυθμούς ευρωεκλογών με συνέντευξη στον ΣΚΑΪ-Υψηλοί τόνοι για Κράτος Δικαίου και διαπλοκή

Ορκισμένος φαντάρος από χθες και εντός της εβδομαδας “καλός πολίτης” ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος νιώθει πια απελευθερωμένος και… πάνοπλος για τη πρώτη του προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Πρώτος σταθμός στην πορεία προς τις κάλπες η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού “Καλύτερα δεν γίνεται” το μεσημέρι της Κυριακής (31/3)) και ακολουθούν τη Δευτέρα (1/4) η ομιλία του στο συνέδριο της “Ναυτεμπορικής”, την Τρίτη (2/4) συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ και στη Σία Κοσιώνη και μόλις πάρει τυπικά και το απολυτήριο από τον στρατό μεσοβδόμαδα θα περιοδεύσει και στους 4 νομούς της Κρήτης!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικα ο κομματικός μηχανισμός με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, την υπονόμευση του κράτους δικαίου, την διαφθορά και τα σκάνδαλα της κυβέρνησης αναμένεται να κινηθούν σε ρυθμούς “σκληρού ροκ” και τη επόμενη περίοδο, σε μια αντιπαράθεση εφ΄όλης της ύλης με το κυβερνών κόμμα και όχι μόνο για το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

  • Άλλωστε και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στην ευρωκάλπη για να συσπειρώσει την κομματική και εκλογική βάση,, προκειμένου να αντιμετωπίσει την χαλαρότητα της ψήφου και να αποφύγει μηνυματα αμφισβήτησης της υπεροχής του στο πολιτικό σκηνικό.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την πρώτη λίστα με τους υποψηφίους, η δεύτερη αναμενεται εντός της εβδομάδας, για τις προκριματικές εκλογές κατάρτισης του ευρωψηφοδέλτιου και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του “πρωτοπορεί με την διαδικασία των προκριματικών εκλογών για την κατάρτιση ενός ευρωψηφοδελτίου που θα φτιαχτεί από την κοινωνία, για την κοινωνία”

“Στο πλαίσιο της ριζοσπαστικής ανανέωσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσιάζει τους πρώτους υποψηφίους για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου. Πρόκειται για υποψηφίους, που έχουν ξεχωρίσει για το Ακαδημαϊκό, Επαγγελματικό, αλλά και κοινωνικό τους έργο και που προσδοκούν να βοηθήσουν τη χώρα μας και από μία νέα θέση, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει “Η ανανέωση των προσώπων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το οποίο αποτελεί δέσμευση”

Μεταξύ των πρώτων υποψηφίων, η  ερευνητρια Ιφιγένεια Μουμτζή ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, οι δημοσιογράφοι Ευάγγελος Αντώναρος, Λάμπρος Παναγιώτου (ΕΡΤ) και Σπύρος Δενδρινός, η σκηνοθέτης Τζένη Αρσένη, η δικηγόρος Μυρτώ Κοροβέση, η ψυχολόγος Σοφία Μπεκατώρου (κίνημα MeToo), ο επιχειρηματίας Νάσος Παπαργυρόπουλος (έπαιξε και στο Survivor), o επιχειρηματίας-πρώη μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς οι πρώην βουλευτές Γιώργος Τσίπρας, Πανγιώτης Κουρουμπλής, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μάριος Κάτσης, Άννα Βαγενά και Δώρα Αυγέρη, η Δώρα Τσαμπάζη (σύζυγος του αδικοχαμένου ολυμπιονίκη Αλεξ. Νικολαϊδη), ο Νικόλαος Φαραντούρης (υποψήφιος βουλευτής το 2023 στην Κεφαλονιά) κ.α.

  • Υπενθυμίζεται ότι οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη  των 35 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθούν στις 14 Απριλίου και θα μπορούν να ψηφίσουν μέλη και φίλοι του κόμματος δια ζώσης σε κάλπη και ηλεκτρονικά μέσω του isyriza . Για τις υπόλοιπες 5 θέσεις την επιλογή υποψηφίων θα κάνει προσωπικά ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης και για τις άλλες 2 θέσεις υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι νυν ευρωβουλευτές Κώστα Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Σε ότι αφορά την επόμενη μέρα της πρότασης δυσπιστίας στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι οι παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού,  Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου, έρχονται μετά την απομάκρυνση του ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Γρηγοριάδη για το θέμα των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και μετά τις παραιτήσεις της ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του  γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος και του Αθανασίου Μπίνη από τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ),

“Η όψιμη μάχη του κατά των συμφερόντων θυμίζει δυστυχώς τον πατέρα του, ο οποίος στην πτώση του αποφάσισε να καταγγείλει τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα». Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Εδώ ξέρουμε και εμείς καλά αυτά που και ο ίδιος ξέρει”, αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφυγε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον “φαιδρό” και μιλώντας ειρωνικά για την θητεία του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για “κουραστική” θητεία, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να απαξιώνει ένα νόμο του κράτους αλλά και όλους όσους κάνει χρήση αυτής της διάταξης.

Σχετικά Άρθρα