Κιβωτός του Κόσμου: Τα σημάδια της πλαστογραφίας στην επιστολή προς τον πατέρα Αντώνιο

 Κιβωτός του Κόσμου: Τα σημάδια της πλαστογραφίας στην επιστολή προς τον πατέρα Αντώνιο

Από ανατροπή σε ανατροπή πηγαίνει η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και του πατέρα Αντωνίου. Την Τρίτη, δημοσίευμα του TheNewspaper.gr ανέφερε πως ο 16χρονος που είχε καταγγείλει τον π. Αντώνιο, μαζί με τη μητέρα του, ανασκεύασαν μέσω επιστολής.

Η μητέρα του 16χρονου επιμένει ότι η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε σε αυτή την επιστολή και οι πρώτες αναλύσεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της.

Παρακάτω θα δείτε το έγγραφο που προκάλεσε σάλο, με την υποτιθέμενη κατάθεση της μητέρας του 16χρονου. Κάτω από το κείμενο, στο οποίο γινόταν λόγος για ψέματα του γιου της σε βάρος του πατρός Αντωνίου, υπάρχει η σφραγίδα των ΚΕΠ, η ένδειξη του Δήμου Λάρισας και από κάτω το ονοματεπώνυμο της μητέρας και ο αριθμός της αστυνομικής της ταυτότητας.

Τα στοιχεία στο έγγραφο που δείχνουν πλαστογραφία

Όλα, όπως αποκαλύπτει στην τηλεόραση του Mega ο αντιδήμαρχος Λάρισας, είναι πλαστογραφημένα και μάλιστα η σύγκριση των στοιχείων είναι αποκαλυπτική.

Στο έγγραφο το επώνυμο της μητέρας ξεκινάει από Κ όπως φαίνεται, ενώ στην πραγματικότητα αρχίζει από ΓΚ, όπως φαίνεται στην αστυνομική της ταυτότητα.

Λάθος είναι και ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας. Στο έγγραφο αρχίζει από ΑΟ65, ενώ στη γνήσια από ΑΝ και συνεχίζεται με διαφορετικά νούμερα.

Πλαστή, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λάρισας, είναι και η σφραγίδα του δήμου, αλλά και η διπλανή που παραπέμπει σε ΚΕΠ της πόλης.

«Δεν υπάρχει τέτοιος υπάλληλος στα ΚΕΠ Δήμου Λαρισαίων. Ο δήμος εδώ και πολλά χρόνια δεν λέγεται Λάρισας, αλλά Λαρισαίων», είπε ο αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων στο Mega.

Έκπληκτη η μητέρα του 16χρονου

Την ώρα που η πρεσβυτέρα και ο πατέρας Αντώνιος ευχαριστούσαν τον 16χρονο και τη μητέρα του, βέβαιοι πως είχαν αλλάξει τις αρχικές καταθέσεις τους, η γυναίκα δήλωνε έκπληκτη, καθώς, όπως ανέφερε, ουδέποτε πήγε στα ΚΕΠ της Λάρισας και ποτέ, όπως είπε, δεν της πέρασε από το μυαλό να πάρει πίσω τις σοβαρότατες καταγγελίες.

Ο 16χρονος είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της Κιβωτού, με τον άλλοτε επικεφαλής της οργάνωσης να κάνει λόγο από την πρώτη στιγμή για ασύστολα ψέματα και μια ενορχηστρωμένη σκευωρία σε βάρος του.

Τη νέα ανατροπή δεδομένων αναλύει με τους δικηγόρους που τον εκπροσωπούν και ο πατέρας Αντώνιος, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος τόσο ο ίδιος όσο και η πρεσβυτέρα, η κυρία Σταματία Γεωργαντή, η οποία προχθές έσπευσε να δηλώσει δικαιωμένη.

Θέση πήρε και η μητέρα του 19χρονου που είχε κάνει την πρώτη καταγγελία σε βάρος του πατρός Αντωνίου και ουσιαστικά είχε ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου στην Κιβωτό του Κόσμου.

Πλέον, οι δύο μητέρες επιμένουν στις σοβαρότατες καταγγελίες και περιμένουν τη δίκη τού άλλοτε επικεφαλής της οργάνωσης.

Οι σφραγίδες πλαστές, τα στοιχεία αναληθή, ακόμα και το επίθετο της μητέρας του 16χρονου, με τις Αρχές να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες, για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Τα σημάδια της πλαστογραφίας

«Πρόκειται για πλαστό έγγραφο», είπε στο κανάλι ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, καθώς εδώ και δεκαετίες ο δήμος ονομάζεται Λαρισαίων και όχι Λάρισας, ενώ ο υπάλληλος που υπογράφει το έγγραφο δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της μητέρας του 16χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, έκανε λόγο για απάτη και τόνισε πως ο εισαγγελέας θα πρέπει αυτεπάγγελτα να ασκήσει δίωξη για ηθική αυτουργία και ευθύνη του δικηγόρου, αλλά και του δημοσιογράφου που έφερε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως ο 16χρονος επικοινώνησε με τη μητέρα του και της εκμυστηρεύθηκε πως δέχεται πιέσεις για να αλλάξει την κατάθεσή του, καθώς και απειλές για τη ζωή εκείνου, αλλά και της μητέρας του.

Σχετικά Άρθρα