Αντωνίος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την Κιβωτό του Κόσμου

 Αντωνίος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την Κιβωτό του Κόσμου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, ενός εργαζομένου στην Κιβωτό του Κόσμου κι ενός συγγενικού προσώπου του ζευγαριού προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας για το οικονομικό σκέλος της υπόθεση.

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έπειτα από πολύμηνη έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό του Κόσμου» προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

  • Η πρεσβυτέρα κατηγορείται ότι έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός, ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις, ενώ και στους δυο αποδίδεται το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ταυτόχρονα, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην Κιβωτό του Κόσμου για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση αφού -σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας- ένα μέρος του μισθού του (30.000 ευρώ) φαίνεται πως επέστρεφε στην οργάνωση. Για το ίδιο αδίκημα διώκεται κι ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού καθώς στη θυρίδα του σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Κατά πληροφορίες το αδίκημα της απιστίας συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ ποσό που σχετίζονται με την αγορά από το ζεύγος ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επίσης, αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Κατά τις εισαγγελικές αρχές τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Η υπεξαίρεση, επίσης, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα