Κακλαμάνης σε Βορίδη: Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει (ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια) παραιτείται

 Κακλαμάνης σε Βορίδη: Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει (ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια) παραιτείται

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, με πολλά έως σήμερα δημόσια αξιώματα, ήταν απόλυτα σαφής όταν ρωτήθηκε για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν διαφωνούντες υπουργοί με νομοσχέδιο το οποίο στηρίζει το υπουργικό συμβούλιο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αφορμή ήταν το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων που σύμφωνα με τις διαρροές πρόκειται να έρθει σύντομα στη Βουλή ώστε να εναρμονισθεί η Ελλάδα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη πως αν η ψήφος γίνει υποχρεωτική τότε θα παραιτηθεί.

Σε συνέντευξή του στο Attica TV, ανέφερε:

«Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός που διορίζει τους υπουργούς, δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν. Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται».

Σε ερώτηση εάν ισχύσει το ίδιο και για την περίπτωση που υπάρξει κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «διπλωματική απουσία υπουργού», ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε χαρακτηριστικά: «κοιτάξτε, εγώ θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι».

Σχετικά Άρθρα