Μαρινάκης για Σούνακ:Η ακύρωση έγινε κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Στάρμερ, δεν έχει προηγούμενο- Προκλητική ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ

 Μαρινάκης για Σούνακ:Η ακύρωση έγινε κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Στάρμερ, δεν έχει προηγούμενο- Προκλητική ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «εικάζουμε ότι ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την έκφραση των πάγιων θέσεων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε: «Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε».

Αποκάλυψε πως την ακύρωση την πληροφορήθηκε η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον αρχηγό των Εργατικών.

Υπογράμμισε πως δεν έχει προηγούμενο να γίνεται μια συνάντηση επειδή υπάρχει μια διαφωνία και εκφράσαμε την έντονη ενόχλησή μας.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών «Διασυρμός στο Λονδίνο: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν επιστρέφουν με… γλείψιμο», είπε πως είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επισήμανε πως δεν είναι θέμα για αντιπολίτευση.

Τέλος, διαμήνυσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, υπογραμμίζοντας πως «εμείς δεν φοβόμαστε τον διάλογο».

Η αντίδραση της Νταουνινγκ Στριτ

Η Ντάουνινγκ Στριτ όταν ρωτήθηκε γιατί ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε την συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το μεσημέρι της Τρίτης απάντησε ακολούθως:

  • «Η σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας είναι εξαιρετικά σημαντική. Από τη συνεργασία μας στο ΝΑΤΟ και στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η παράνομη μετανάστευση, μέχρι τις κοινές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ήταν διαθέσιμος να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να συζητήσουν αυτά τα σημαντικά θέματα».

Ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα Μάθιου Λοτζ μίλησε με την διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα και την ενημέρωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έλαβε αυτή την απόφαση, μόλις λίγες ώρες πριν τη συνάντησή τους που είχε προγραμματιστεί εδώ και μια εβδομάδα.

Ο Ρίσι Σούνακ μάλιστα πρότεινε η συνάντηση να γίνει με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, τον Όλιβερ Ντάουντεν, ωστόσο όπως ήταν φυσικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε αυτή την πρόταση.

Σχετικά Άρθρα