Γ. Τσίπρας για Σούνακ-Μητσοτάκη: Πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο γιατί προσβάλλεται η χώρα

 Γ. Τσίπρας για Σούνακ-Μητσοτάκη: Πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο γιατί προσβάλλεται η χώρα

Σε διαφορετικό μήκος κύματος από την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, το βράδυ της Δευτέρας όταν έγινε γνωστή η ακύρωση της συνάντησης Σούνακ-Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος από τη μια χαρακτήρισε ανεπαρκή και λίγη την αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού και αφετέρου ζήτησε να υπάρξουν συνέπειες στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας.

«Είναι πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο γιατί προσβάλεται η χώρα. Η δήλωση του πρωθυπουργού δεν είναι επαρκής και αρμόζουσα. Είναι πολύ λίγο να εκφράζει την ενόχλησή του» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας στο ΟΡΕΝ.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες αντιδράσεις, δεν ξέρω αν έχει κληθεί ο Βρετανός πρέσβης. Προφανώς θα έπρεπε να κληθεί».

«Όταν υπάρχουν τέτοια διπλωματικά επεισόδια πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Δεν έχω ξανακούσει να ακυρώνεται συνάντηση αφού πήγε πρωθυυπουργός σε μια χώρα. Εδώ και 4,5 χρόνια η κυβέρνηση λέει ότι έχει αναβαθμιστεί το κύρος της. Δεν θα γινόταν αυτό αν ίσχυε κάτι τέτοιο» επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

«Όταν είσαι δεδομένος σε υπολογίζουν λιγότερο. Ελπίζω να υπάρξουν συνέπειες στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο. Αν δεν έχει συνέπειες θα μας το ξανακάνουν» κατέληξε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα