Τελικά αποτέλεσματα στις Περιφέρειες (ΠΙΝΑΚΑΣ):Επτά περιφερειάρχες εκλέγονται από τον πρώτο γύρο-Έξι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ, ένας ανεξάρτητος-Ποιοι “αντάρτες” πρώτευσαν

 Τελικά αποτέλεσματα στις Περιφέρειες (ΠΙΝΑΚΑΣ):Επτά περιφερειάρχες εκλέγονται από τον πρώτο γύρο-Έξι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ, ένας ανεξάρτητος-Ποιοι “αντάρτες” πρώτευσαν

Από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκλέγονται περιφερειάρχεςς στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Στις 6 από αυτές οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που προηγούνται υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στην Κρήτη ο υποψήφιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κατέρχεται με ανεξάρτητο συνδυασμό, ο οποίος, ωστόσο, υποστηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Με καταμετρημένο περίπου το 100% των ψήφων στις 13 περιφέρειες της χώρας, οι κάλπες δείχνουν ότι στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, εκλέγονται οι περιφερειάρχες που μόλις ολοκλήρωσαν τη θητεία τους.

Επιπλέον, με την εξαίρεση των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι υποψήφιοι είναι ανεξάρτητοι, και την Περιφέρεια Κρήτης, όπου ο υποψήφιος που προηγείται απολαμβάνει της στήριξης αμφότερων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις υπόλοιπες 10 περιφέρειες της χώρας ηγούνται της εκλογικής αναμέτρησης υποψήφιοι υποστηριζόμενοι από το κόμμα της ΝΔ.

Αναλυτικά, η εικόνα:

  • Στην Αττική, ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Νίκος Χαρδαλιάς. Έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ιωακειμίδης. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, Ιωάννης Πρωτούλης ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Χρήστος Μέτιος ενώ έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χριστόδουλος Τοψίδης με 35,36%.
  • Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ ενώ ο υποψήφιος που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, προέρχεται από τη ΝΔ, ωστόσο κατέρχεται στις εκλογές με ανεξάρτητο συνδυασμό και καταλαμβάνει έως τώρα το 33,76%.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Νεκτάριος Φαρμάκης. Στη δεύτερη θέση ο Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 13%.
  • Στη Δυτική Μακεδονία, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 34,61%, ενώ πρώτος είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 36,05%.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και νυν περιφερειάρχης, εκλέγεται από τον πρώτο γύρο. Δεύτερος στην κούρσα των εκλογών είναι ο Ιωάννης Στέφος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 12,44%.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, εεξασφάλισε την πρώτη θέση ωστόσο όλα θα κριθούν στον δευτερο γύρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο “αντάρτης” Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη ΝΔ, είναι στην πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου. Και εδώ όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εξελέγη ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, είναι στη δεύτερη θέση. Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, Σωτήριος Αβραμόπουλος, τρίτος, ενώ ο Γιάννης Μυλόπουλος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ τέταρτος.
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης, εκλέγεται ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Αρναουτάκης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκλέγεται ο Γεώργιος Χατζημάρκος. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόρος Παπανικόλας από το ΠΑΣΟΚ.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, προγηγείται. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης. Και εδώ θα υπάρξει δεύτερος γύρος.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκλέγεται ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος.

Σχετικά Άρθρα