Μητσοτάκης: Ξανά στη Λέσβο για να στηρίξει τον Στεφανή – “Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μας”

 Μητσοτάκης: Ξανά στη Λέσβο για να στηρίξει τον Στεφανή – “Νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μας”

Στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Δευτέρας (9/10). Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στον ίδιο χώρο μέσα σε λίγους μήνες, με στόχο να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Δυναμική», ο οποίος πέρασε πρώτος στον δεύτερο γύρο μαζί με τον νυν περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη. Η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού για τον ίδιο σκοπό έγινε την 31η Ιουλίου 2023.

«Τότε ξεκινούσαμε ένα δρόμο που μπορεί να σας φάνηκε δύσκολος. Και πράγματι δεν ήταν εύκολη απόφαση. Σήμερα όμως αισθάνομαι περισσότερο παρά ποτέ δικαιωμένος γι’ αυτή την επιλογή μας», ήταν τα πρώτα λόγια του πρωθυπουργού στην έναρξη της ομιλίας του, που ήρθε αμέσως μετά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία. «Επειδή έχουμε καλή εμπειρία να κερδίζουμε εκλογές, είμαστε σίγουροι ότι και τώρα θα τα καταφέρουμε», είπε χειροκροτούμενος. Και αναφέρθηκε στις 7 περιφέρειες που κέρδισε η ΝΔ από την πρώτη Κυριακή, αλλά τόνισε ότι πρέπει να κερδηθούν περισσότερες», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επίσκεψή του το απόγευμα της πρώτης Κυριακής των περιφερειακών εκλογών, με την ανακοίνωση των πρώτων ψήφων των μικρών εκλογικών τμημάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και σκοπεύει να να επισκεφθεί τη Μαγνησία, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και πιθανώς την Αρκαδία. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η προετοιμασία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λέσβο από το επιτελείο του είχε ξεκινήσει πολύ πριν κλείσουν οι κάλπες.

Αυτήν τη φορά επιλέχθηκε ο αύλειος χώρος της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα Stonisi, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στον χώρο.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, η τέως πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη ο πρώτος σε σταυρούς του συνδυασμού του, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μαζί με την οικογένειά του, η δεύτερη σε σταυρούς, Πόπη Γόμου Πρωτογεράκη, ο πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Παύλος Βογιατζής, ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης, ο διοικητής του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ, Δημήτρης Καντεμνίδης, πολλοί και πολλές υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Νέας Δυναμικής». Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πολιτεύτρια και αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, ο στενός συνεργάτης του κ. Στεφανή, Άρης Χατζηκομνηνός, παλιά μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης.

Στην ομιλία Μητσοτάκη και ο απερχόμενος δήμαρχος, Στρατής Κυτέλης

Το τοπικό Μέσο σημειώνει και την παρουσία του νυν δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο απείχε από πολιτικές ομιλίες και φαίνονταν επικεντρωμένος στην παρουσίαση του έργου της δημοτικής Αρχής, καθώς δεν κατέβηκε ξανά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Το «παρών» έδωσε και ο Πανάγος Κουφέλος, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, ο οποίος αγκαλιάστηκε θερμά από μέλη της ΝΔ για την προεκλογική του εκστρατεία στον Δήμο Μυτιλήνης.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Γιάννης Μουτζούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Βασίλης Βογιατζής, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών, Γιώργος Ντίνος.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προσωπικό στοίχημα η εκλογική μάχη της ερχόμενης Κυριακής σε Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο, ώστε να αναδειχτούν στις μπλε περιοχές της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα