Αττική: Ο Πατούλης άργησε να… “ξυπνήσει” και έγινε ο χαμός με τα σχολεία – Το αλαλούμ, το… τηλεφώνημα στον Κολυδά και το “άδειασμα” από δημάρχους

 Αττική: Ο Πατούλης άργησε να… “ξυπνήσει” και έγινε ο χαμός με τα σχολεία – Το αλαλούμ, το… τηλεφώνημα στον Κολυδά και το “άδειασμα” από δημάρχους

Σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για τα σχολεία στην Αττική την ώρα που είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία Elias. Αρχικά ο κ. Πατούλης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Όμως στη συνέχεια φαίνεται πως άλλαξε η απόφαση και ο ίδιος σε νέες δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανακοίνωσε πως τα σχολεία στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά. Αιτιολόγησε τη νέα απόφαση λέγοντας πώς επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΕΜΥ κ. Θοδωρή Κολυδά ο οποίος του ανακοίνωσε ότι τα φαινόμενα είναι μειούμενα.

Βεβαία προκαλέι ερωτήματα το γεγονός ειδικά για τις αντιδράσεις του Περιφερειάρχη καθώς ήταν γνωστή από νωρίς το πρωί η ανάρτηση του κ. Κολυδά για μειούμενα φαινόμενα. Φυσικά ουδείς γνωρίζει για τον χρόνο αντίδρασής του αν ήταν και πάλι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι αρκετοί Δήμαρχοι αγνόησαν τον Περιφερειάρχη και πήραν πάνω τους την απόφαση ανακοινώνοντας ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. Έτσι κλειστά, θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στον Ωρωπό, όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.

Η απόφαση ελήφθη από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και περιλαμβάνει Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια. Παρακαλούνται οι γονείς, στο πλαίσιο και της σχετικής προειδοποίησης του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Σχετικά Άρθρα