Ανατροπή με τα σχολεία στην Αττική – Πατούλης: Θα λειτουργήσουν κανονικά – Οδεύουν σε ύφεση τα φαινόμενα

 Ανατροπή με τα σχολεία στην Αττική – Πατούλης: Θα λειτουργήσουν κανονικά – Οδεύουν σε ύφεση τα φαινόμενα

Ενώ αρχικά υπήρξε η πληροφορία ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Αττική τελικά με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη θα είναι ανοιχτά.

Όπως είπε  ο Γιώργος Πατούλης τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά καθώς ο ίδιος επικοινώνησε με την ΕΜΥ, όπου διαβεβαιώθηκε πως το φαινόμενο σε μία ώρα θα εκτονωθεί και δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Παρότι η Περιφέρεια είχε αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων εντούτοις έπειτα από επικοινωνία με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολλυδά, τα φαινόμενα – τουλάχιστον στην Αττική – οδεύουν προς ύφεση.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Πού δεν θα ανοίξουν τα σχολεία σήμερα

Και σήμερα θα παραμείνουν αρκετά σχολεία κλειστά λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που έχουν ή τυχόν δημιουργηθούν.

Όπως έγινε γνωστό κλειστά θα είναι στην Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στους δήμους Λοκρών, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Καμένων Βούρλων.

Επίσης κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων, Ξυλόκαστρου και Στυλίδας, όπου δεν λειτούργησαν και την Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Δεν θα λειτουργήσουν παράλληλα παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ όπου υπάρχουν.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία σε όλη τη Λαμία, αλλά και στο δήμο Μαντουδίου Αγίας Άννας.

Σχετικά Άρθρα